Ludo Philippaerts:"Ik wou eens weten wie de snelste was van ons 3"

Ludo Philippaerts:"Ik wou eens weten wie de snelste was van ons 3"
Dit weekend is Ludo Philippaerts onze gastblogger. Dat bleek een goede keuze te zijn, want hij en zijn zonen presteren uitstekend in St. Gallen. Hierbij het relaas van gisteren.

's ochtends opnieuw de gebruikelijke zaken, om 8u30 gaan onbijten in het hotel en nadien naar de jumping. Daar gingen we met ons drie van start in de kleine Grote Prijs. Ik mocht als eerste van ons de spits afbijten met Faustino, de eerste keer dat we een kleine Grote Prijs rijden, want het is onze eerste internationale concours samen. Het was een dikke proef maar hij deed het voortreffelijk. We wisten ons te plaatsen voor de barrage. Ik was een beetje verbaasd maar ook heel blij hiermee.
Nadien was het de beurt aan Nicola met Bisquet Balou. Zij deden het voortreffelijk en laten week na week zien dat ze weldra op het allerhoogste niveau kunnen springen. Ook Olivier wist zich te plaatsen voor de barrage, dit met Zilverstar onder het zadel.

Voor aanvang van de barrage zei ik tegen Olivier en Nicola: "Ik wil nu toch eens weten wie de snelste is van ons drie." Ik reed een snelle barrage met Faustino, we kregen de snelste tijd, maar er ging wel één balk naar beneden. Nicola reed met Bisquet Balou een rustige maar foutloze barrage. Olivier moest als laatste van start gaan, er was een Zwitser die met een snelle tijd aan de leiding stond. Ik had hem gezegd dat hij snel moest gaan. Dat deed hij en hij won de proef! Maar uiteindelijk was ik de snelste van ons drie, dat gaf me toch ook een goed gevoel. Zo eindigden we op een 1e, 5e en 8ste plaats in deze kleine Grote Prijs.

Hopelijk kunnen we morgen in de Grote Prijs opnieuw met ons drie strijden in de barrage.

Lees ook: Olivier Philippaert wint kleine Grote Prijs
Lees ook: Ludo Philippaerts 'deze overwinning doet deugd'