Ludo Philippaerts blikt terug op de "Toscana Tour"

Ludo Philippaerts blikt terug op de "Toscana Tour"
De voorbije drie weken verbleef de familie Philippaerts in Arezzo. Het is een jaarlijkse traditie geworden dat het buitenseizoen in Toscane wordt voorbereid. Goed weer, ideale condities, geen prestatiedruk en jonge paarden opleiden. Het was de rode draad van de voorbije weken.

“ Prestaties zijn inderdaad niet belangrijk tijdens zo’n stage maar het doet wel altijd deugd als je na een intensieve stage een positieve balans kan opmaken. Niet alleen over de geleverde arbeid, ook over enkele resultaten. Neem nu de 7-jarige paarden. Die evolueren allen in de goede richting. Als je op het einde van de stage deelneemt aan de finaledag en de eerste vier plaatsen worden ingenomen door jouw paarden dan is dat een bevestiging van de intensieve trainingen van de voorbije weken ”aldus een tevreden Ludo Philippaerts. “ De stage heeft ook Bisquet Balou C goed gedaan. Die sukkelde een tijd met een blessure maar is nu fit voor de komende maanden. ”

Zondag werd de afsluitende GP gereden. Nicola Philippaerts eindigde op de 2e plaats, Olivier Philippaerts op de 6e. De 14-jarige Thibault Philippaerts liet zich opmerken met twee tweede plaatsen bij de pony’s en bij de children. “ Het is enorm belangrijk voor zowel de jongens als voor de paarden om de omschakeling van indoor naar outdoor zo goed als mogelijk te verteren. Ik denk dat het op dat vlak goed zit. De komende opdrachten zijn niet van de poes. Eind april is er Jumping Antwerpen en begin mei is er Jumping Lummen. Twee topwedstrijden die elkaar snel opvolgen en waar we er willen staan ” zegt Ludo Philippaerts.

Aanstaande zaterdag opent Stoeterij Dorperheide de deuren voor het publiek. Vanaf 18.00u kan iedereen er terecht voor een rondleiding op het domein en vanaf 20.00u is er een hengstenshow.