Levy snelt naar winst in Masters One Ceneca Parijs, maar liefst drie Belgen in barrage

Levy snelt naar winst in Masters One Ceneca Parijs, maar liefst drie Belgen in barrage

Alle ogen richten zich vanavond op Parijs, waar straks de EEM Riders Masters Cup van start zal gaan. Zal Team Europa of Team Amerika dit jaar de titel mee naar huis nemen? We weten het vanavond laat!

Maar eerst werd er nog de Masters One Ceneca rubriek afgewerkt. Deze vijfsterren 1m55 rubriek die meetelt voor de Longines Rankings werd op naam geschreven door Edward Levy, die daarbij onder de tijd dook van Maikel van der Vleuten.

Quick results:

1. Edward Levy - Rebeca LS

2. Maikel van der Vleuten Verdi TN

3. Marlon Modolo Zanotelli - Koddac van het Indihof

Maikel van der Vleuten verzekerde zich met Verdi TN van een top drie notering. De 17-jarige KWPN hengst uit Quidam de Revel snelde rond in een tijd van 34.50 seconden. Na hem kwam echter Edward Levy van start die het kunstje waarschijnlijk had afgekeken van Van der Vleuten en nog sneller over de eindmeet wist te komen. Met zijn Rebeca LS (Reboza La Silla) noteerde hij er een tijd van 34.38 seconden.

Marlon Modolo Zanotelli rekende op de negenjarige BWP-er Koddac van het Indihof (Copperfield von der Held) met wie hij een derde plaats noteerde in 34.64 seconden. Roger Yves Bost en Sangria du Coty (Quaprice Bois Margot) noteerden nog een tijd van 36.12 seconden wat goed was voor de vierde plaats. Martin Fuchs kon rekenen op The Sinner (Sanvaro) met wie hij uiteindelijk op de vijfde plaats eindigde.

Van de 14 combinaties in de barrage zagen we er drie uit België. Dit waren Gregory Wathelet met Iphigeneia de Muze, een BWP merrie uit Erco van T Roosakker die foutloos rondkwamen in 37.26 seconden en zo op de zevende plaats eindigden. Pieter Devos stuurde Carpe Diem DV Z (Contact vd Heffinck) ook foutloos rond met een tijd van 40.64 seconden en werd zo achtste. Helaas kreeg Arnaud Doem wat pech onderweg met de BWP-er Hocus Pocus de Messitert (Quidam de Revel) en noteerde een totaal van 8 strafpunten. Zij waren nog goed voor een twaalfde plaats. 


Resultaten

F: Longines Masters