Leen Verwimp: "Mooie wedstrijden op goede bodems"

Leen Verwimp: "Mooie wedstrijden op goede bodems"
Na de Gouden Laars manche in Loenhout werd Leen Verwimp uit Lommel uitgeroepen tot 'Freejump ruiter v/h concours'. Zij won toen de 1m30 reeks en werd 2e in de 1m20 reeks bij de Junioren. Tijdens de manche van komende zondag in Lier zal zij namens Freejump een sponsorpakket ontvangen.

Samen met Equnews blikt zij alvast terug op het lopende Gouden Laars seizoen.

Hoe lang ben je al actief binnen het Gouden Laars circuit?
Dit is al mijn vijfde seizoen. Eerst reed ik 3 jaar bij de scholieren en nu al 2 jaar bij de junioren.

Met welke ambities was je dit seizoen gestart?
Ik hoopte vooral om vooraan te eindigen in het 1m30 klassement met Ceringa.

Wat vind je van de Gouden Laars competitie en de locaties?
De wedstrijden gaan altijd door op mooie locaties met zeer goede bodems. De parcours zijn altijd technisch, maar wel eerlijk gebouwd en het is fijn om tegen leeftijdsgenoten te kunnen rijden.

Met welke paarden doe je aan de Gouden Laars wedstrijden mee?
Met Ceringa rijd ik het 1m20 en 1m30 criterium mee. Zij is een twaalfjarige merrie van Calvados uit Goldspring de Lauzelle die bij mijn peter Tom Poets gefokt is. Met haar behaalde ik al een gouden medaille met het Belgische team op het EK voor scholieren in 2012. In datzelfde jaar wonnen we ook de beker van België voor scholieren in Nieuwpoort. De vorige manche ben ik ook met Exclusive de Carmel gestart. Deze is een tienjarige merrie van Calvaro uit Calando I die ik nog niet zo lang rijd, maar waarmee ik al wel een paar mooie resultaten heb behaald.

Wat zijn jouw plannen nog dit seizoen?
Ik hoopte nog het Belgisch kampioenschap voor amazones te rijden, maar dat is recent afgelast. Verder hoop ik nog enkele mooie resultaten te behalen in de Gouden Laars wedstrijden. Tijdens de volgende manche zal ik naast Ceringa en Exclusive ook nog met een nieuw paard mogen mee doen: Halletro van het Schanshof. Deze is een zevenjarige hengst die ik sinds kort mag rijden.

Tot slot, door wie word je getraind?
Mijn trainer is Jan Motmans. Daarnaast heb ik via het VLP talententeam enkele lessen van Johan Philippaerts gekregen.