Kristine Moller: "Vandaag moest ik bijna wenen van geluk"

Kristine Moller: "Vandaag moest ik bijna wenen van geluk"
Na afloop van de Young Horses reeks op de CDI van Lier sprak Equnews met de Deense amazone Kristine Moller die vandaag zowel bij de vijf- als zesjarige paarden de overwinning behaalde. Moller was zeer enthousiast over haar jonge paarden.

Ze vond het vandaag al veel beter gaan als gisteren. De vijfjarige Standing O'vation reageerde veel beter op haar hulpen en was geconcentreerder. Uno Double Fun was vandaag dan weer iets frisser. Gisteren had ze de bruine merrie iets te lang losgereden. Het is nog maar hun vierde wedstrijd samen en Kristine Moller moet nog een beetje zoeken wat goed is voor de merrie. "Vandaag moest ik bijna wenen van geluk en moest ik mij echt concentreren om de proef uit te rijden zonder fouten." zei de Deense amazone.

"Uno Double Fun is een heel groot paard, maar in haar hoofd is ze een echte dame." vertelde Kristine Moller. Deze merrie staat nog maar een jaar en half bij haar op stal, maar ze is op korte tijd zeer goed geëvolueerd. "Ze leert zeer snel bij en ik denk ook dat ze mij vertrouwt. Maar je moet wel met haar communiceren en haar niet zomaar iets verplichten te doen" wist de winnares van vandaag ook nog te vertellen.
"Funny is in alles wel goed. Ik hou van alles bij haar. Haar draf is goed, de galop ook..." beschrijft Moller haar zesjarige merrie. Ze is zeer tevreden over de prestaties van vandaag en gisteren, het is namelijk nog maar de eerste internationale wedstrijd voor Uno Double Fun.

Over Standing O'vation wist ze te vertellen dat haar draf echt fantastisch is. Vandaag kreeg ze voor dit onderdeel maar liefst een 9,3.  Deze merrie is een heel leuk paard in omgang. Ze snapt alles zeer snel en is ook zeer lief. "Tijdens het rijden reageert ze heel snel op de hulpen. Hierbij moet ik wel opletten net omdat ze zo snel reageert. Ik moet altijd geconcentreerd blijven bij haar." verteld Kristine over haar vijfjarige merrie.

De amazone hoopt dat ze de paarden mag blijven rijden en volgend jaar naar het Wereldkampioenschap van de jonge paarden kan gaan.

Verder is Moller ook zeer tevreden over de accommodatie in Lier. "De sfeer is hier zeer leuk, het is fijn dat er ook een restaurant is. Alles is heel goed georganiseerd" concludeert ze.

12210909_10208100128369631_1568230817_o