Koen Vereecke: "Nu heb ik de tijd Andres wat meer te begeleiden."

Koen Vereecke: "Nu heb ik de tijd Andres wat meer te begeleiden."
Vorige week werd bekend dat Koen Vereecke zijn Grand Prix-paard, Jativia een nieuwe eigenaar heeft. Terwijl was de voormalig Belgisch kampioen aanwezig in Meubeuge om er te supporteren voor zijn zoon.

"Vorig jaar won ik hier nog de Grote Prijs, Jativia is een heel speciale merrie. Ze heeft een eigen karakter, maar eenmaal je de klik hebt gemaakt doet ze alles voor je," vertelt Vereecke. "De overwinning in Maubeuge was heel speciaal, dit was voor mij de start van een bijzonder geslaagd jaar." Nadien won Vereecke nog vier driesterren Grand Prix's en ook de vijfsterren Grote Prijs in Mechelen met de merrie.

Met een blessure keek Vereecke dus vanop de zijlijn. "Een andere reden is dat mijn Grand Prix paard Jativia er niet meer is. De verkoop was een moeilijke beslissing, maar we hebben uiteindelijk de knoop doorgehakt met de eigenaren."

"Het feit dat ze minder en minder op wedstrijd kunnen komen kijken was de beslissing in de verkoop. Uiteraard is het een spijtige zaak, maar anderzijds is de handel ook van belang en word ik daar niet slechter van," gaat Vereecke verder. "Momenteel geeft dat me ook wat meer tijd om mijn zoon (Andres Vereecke, nvdr.) op te volgen en te ondersteunen."

Niet zonder succes. Andres scoorde zo zijn eerste internationale overwinning met Diadarco.

"Dat is toch wel speciaal, dat ik erbij mag zijn bij zijn eerste echte buitenlandse overwinning. Hij was wel nerveus, maar kon gelukkig het hoofd koel houden." Over de opvolging van Jativia is Vereecke duidelijk. "Diadarco kan het zijn. Hij is een genie, hoewel hij misschien niet dezelfde capaciteiten heeft maakt hij dat goed met zijn karakter en wil."