Jos Verlooy: "Met Caracas heb ik naast Sunshine een tweede Grand Prix paard"

Jos Verlooy: "Met Caracas heb ik naast Sunshine een tweede Grand Prix paard"
Euro Horse ruiter Jos Verlooy is dezer dagen onze gastblogger van dienst tijdens de eerste Global Champions Tour manche van het seizoen. Vanuit Miami bezorgde hij ons nu zijn derde BLOG waarin hij terugblikt op hoe alles gisteren verliep.

"Na het ontbijt ben ik opnieuw naar het zwembad gegaan. Even volledig tot rust komen voor de Grand Prix van start ging. Voor Caracas was het zijn derde zware proef op een rij en ik wist niet hoe hij daarop zou reageren. Maar in de paddock zat het gevoel meteen al heel goed. De eerste ronde ging vlot en foutloos. Daardoor konden we ons plaatsen voor de tweede ronde.
In die tweede ronde waren we goed van start gegaan, maar kregen we een pechfout op de middelste hindernis van de driesprong. Daarbij verloor ik mijn concentratie en begon ik meteen veel sneller te rijden om een goede tijd te krijgen. Hierdoor nam ik te veel risico en kreeg ik op de laatste 2 hindernissen telkens nog een fout. Dit resultaat verdiende Caracas niet, want hij sprong zo goed!
Na de Grand Prix ben ik met mijn ouders nog gezellig iets gaan eten. Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan mijn deelname hier in Miami. Ik kan tevreden terugblikken op deze wedstrijd en op de prestaties van mijn twee paarden. Ik denk dat ik met Caracas een tweede 5 ster Grand Prix paard heb naast Sunshine. Nu afwachten hoe de manche volgende week in Mexico gaat verlopen, ik heb er alvast veel zin in!"