Jonna Ekberg: "Ik heb een geweldig team bij Stephex rondom mij"

Jonna Ekberg: "Ik heb een geweldig team bij Stephex rondom mij"
"Ik hoopte om te winnen." zo vertelde Jonna Ekberg na haar overwinning op het 'Flanders Horse Event' in Beervelde. Zij won enkele uren geleden de Grote Prijs met Equita van 't Zorgvliet.

Jonna over haar parcours en de barrage ...
"Equita springt al een hele tijd heel goed. Vandaag voelde ik dat het echt het moment was om er voor te gaan in de barrage. Ik moest al vroeg binnen in het parcours en zo kon ik niet meteen veel andere combinaties aan het werk zien. Daniel gaf mij een beetje advies en uiteraard ook Farid die mij steeds coacht op wedstrijd. De tijd was geen probleem en alles verliep volgens het plan.
In de barrage zette ik misschien extra druk bij de anderen door een snelle tijd neer te zetten. Als eerste starten in een barrage is nooit makkelijk, maar vandaag kwam het mij wel goed uit."

Jonna over Equita ...
Equita heb ik nu al een 15-tal maanden onder het zadel. Ik kreeg haar meteen ter beschikking toen ik bij Stephex ben beginnen werken. In het begin deed ik vooral 2 en 3 sterren wedstrijden met haar. Dit jaar heb ik nu al een paar 5 ster shows en landenwedstrijden gesprongen met haar. We kennen elkaar nu heel goed. Ze is een echte vechter.

Jonna over de voorbije dagen en de show...
Gisteren wisten we ons ook in de Small Grand Prix te klasseren. Ik wou haar sparen voor de Grote Prijs van vandaag en dat leek dus een goede beslissing.
Het is hier een geweldige show met heel veel volk. Het programma zat ook goed in elkaar. Zo was het ook super dat we jonge paarden konden rijden en dat het vooral 2 ster proeven in de voormiddag waren en later op de dag de 3 ster proeven. Er zijn ook veel goede ruiters hier in Beervelde.

Jonna over haar plannen de komende weken ...
Volgende week start ik op het BK in Gesves met drie 7-jarigen. Nadien zijn er de Stephex Masters bij ons thuis, dat is nu een doel om ook daar goed te presteren. Later in september is er dan uiteraard ook het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken.

Jonna over de sfeer bij Stephex ...
Het is super om deel uit te maken van het Stephex team. Het volledige team was hier op Lorenzo na die in Dublin aan het werk is. Het is een geweldig team om mee samen te werken. Niet alleen de ruiters onder elkaar, maar ook iedereen die er deel van uit maakt.