Jente Bormans: "Maar 1 keer gereden in de week voor het nationaal"

Jente Bormans: "Maar 1 keer gereden in de week voor het nationaal"
Afgelopen weekend heeft het nationaal LRV kampioenschap plaatsgevonden. Een van de winnaars van dit kampioenschap is de 19-jarige Jente Bormans met zijn paard Variant H. Hij was de snelste in reeks 1 van de klasse licht. Equnews wist Jente te strikken voor een kort interview.
Jente heeft wel al enkele keren bij de pony’s een nationale titel gewonnen, maar dit was zijn eerste LRV kampioenschap bij de paarden en het was meteen goed voor winst.

Jente, vertel je ons eens wat meer over jezelf?

”Ik heb als enige hobby paardrijden, dit doe ik al vanaf mijn 5 jaar. Ik heb mijn 6de jaar TSO afgewerkt en nu werk ik al bijna 2 jaar in de bouw bij een firma die waterlopen onderhoudt, daar ben ik chauffeur.”

En Variant H, het paard waarmee je de titel hebt gewonnen, hoe is die in de omgang?

”Dit paard heb ik, raar maar waar, pas 3 maanden geleden gekocht. Ik heb wel al 2 keer een 4de plaats behaald in licht en 1 keer een oefenwedstrijdje gewonnen, maar dit is pas mijn eerste echte overwinning met hem. Het is een heel lief paard met een top karakter die nooit stop of u in de steek laat, hij is wel een beetje hevig.”

Door wie word je getraind en hoe bereid je je nu voor op zo’n kampioenschap ?

”Mijn trainer is al 8 jaar dezelfde, Gert Driesen en de voorbereiding is heel simpel geweest. De week voor het nationaal kampioenschap heb ik 1 keer gereden en de rest platte rust.”

Hoe ziet de toekomst eruit voor jou en zou je graag verder gaan in de paardensport ?

”Verder gaan in de paardensport is niet realistisch. Het is mijn hobby en zal het altijd blijven, maar niet professioneel. De paarden krijgen nu wat rust, dan gaan we Variant en mijn 2 andere paarden klaarmaken voor de winter om met alle 3 licht te rijden. In het voorjaar verwachten we nog een veulentje.”