Jef Wellens: "Dit is de zege van een heel team"

Jef Wellens: "Dit is de zege van een heel team"
De 20-jarige Antwerpenaar Jef Wellens won afgelopen zondag de titel van Belgisch kampioen bij de young riders. Samen met Equnews blikt hij terug op die fantastische dag en blikt hij vooruit naar de rest van het seizoen.

Met welke verwachtingen was je naar het Belgisch kampioenschap gekomen?
Ik ben zonder al te hoge verwachtingen naar het BK gekomen. Mijn paard is nog niet zo heel lang terug in competitie na haar blessure, dus was het voor ons ook nog een vraagteken hoe ze het er op een kampioenschap vanaf ging brengen.

Heb je een speciale voorbereiding gehad op het BK?
Nee helemaal niet. We hebben gewoon verder gewerkt zoals we dit al het hele seizoen doen. Ik ben ook iemand die graag op lange termijn denkt dus wil ik mij niet te veel focussen op 1 week van het jaar.

Hoe groot is het aandeel van jouw coach Johan Philippaerts in deze titel?
Ik denk dat hij een heel groot aandeel heeft in mijn titel, evenals mijn andere trainer Jos Kumps. Bij Jos neem ik al ongeveer 1,5 jaar les. Bij Johan les ik sinds maart van dit jaar. Omdat Carefull bijna 1,5 jaar geblesseerd is geweest moest ik sportief een grote stap terug zetten en daarom hebben wij Johan gevraagd om extra hulp om terug de stap naar een niveau hoger te kunnen maken nu dat mijn paard daar terug klaar voor is.

Wat voor een paard is Carefull?
Carefull is een hele speciale merrie. Ik heb ze nu bijna 3 jaar. Ze heeft haar eigen willetje en je kan ze niet dwingen om iets te doen. Daarom neem ik op alle momenten extra tijd met haar. Voor het minste kan ze overstuur geraken en dat wil ik liever vermijden. Ze is mijn beste paard en ze moet ook zo behandeld worden om haar goed te laten voelen.

Wat staat er nog op de planning dit seizoen?
Eerst heb ik nu 2 weken examens op school. Daarna wordt er naar de planning gekeken voor de rest van het seizoen.

Hoe schat je jouw kansen voor het EK?
Het EK is voor mij geen doel want deze wedstrijd zal voor mijn paard nog te snel komen na haar lange blessure.

2012 was een top jaar voor jou, terwijl 2013 dan weer tegen viel?
Gezien de blessure van Carefull werd ik genoodzaakt sportief een grote stap terug te zetten. Hierdoor ben ik minder op het voorplan kunnen treden dan de jaren daarvoor. Daarom wil ik graag alle mensen bedanken die het afgelopen jaar in mij zijn blijven geloven. Hiermee bedoel ik vooral mijn ouders, broer en vriendin Elke de Block. Zij zijn een enorme steun geweest het afgelopen jaar en hebben mij door deze moeilijke periode doorgeholpen. Daarom doet deze zege ook extra veel deugt voor iedereen. Dit is niet alleen mijn zege maar de zege van een heel team. Daarvoor zou ik graag al deze mensen nog eens willen bedanken want zonder hen had ik hier niet gestaan.

Lees ook: Jef Wellens is de nieuwe Belgische kampioen

[caption id="attachment_63610" align="alignleft" width="300"]Een gelukkige Jef Wellens Een gelukkige Jef Wellens[/caption]

[caption id="attachment_63612" align="alignleft" width="300"]Jef met Carefull Z van 't Hofterrijckel Jef met Carefull Z van 't Hofterrijckel[/caption]

[caption id="attachment_63613" align="alignleft" width="300"]Jef tijdens de ereronde Jef tijdens de ereronde[/caption]

[caption id="attachment_63614" align="alignleft" width="300"]Het volledige podium Het volledige podium[/caption]