H&M Chilli Willi en Nicola Philippaerts snellen met adembenemende barrageronde naar brons in Grand Prix CSI5* van Chantilly

H&M Chilli Willi en Nicola Philippaerts snellen met adembenemende barrageronde naar brons in Grand Prix CSI5* van Chantilly
Nicola Philippaerts en zijn prachtige springhengst H&M Chilli Willi (Casall x Lord) hebben net de bronzen plek behaald in de aartsmoeilijke CSI5* Grand Prix 1,60m van Chantilly. 

QUICK RESULT

1. Darragh Kenny - Balou du Reventon

2. Penelope Leprevost - Vancouver de Lanlore

3. Nicola Philippaerts - H&M Chilli Willi

Van de zes combinaties in deze bloedstollende barrage waren maar liefst de helft voor ons land. Nicola en Chilli Willi kwamen daarbij als beste uit de bus en finishten op 3 in 38,13 seconden. De Ier Darragh Kenny behaalde de overwinning met de dertienjarige hengst Balou du Reventon (Cornet Obolensky) in 37,54 seconden, een halve seconde sneller dan de thuisamazone Leprevost met Vancouver (Toulon). 

Kevin Staut stuure Urhelia Lutterbach (Helios de la Cour II) naar een Franse vierde plaats in 38,38 seconden, erg dicht na Philippaerts dus. Hijzelf werd opgevolgd door onze landgenoot Christophe Vanderhasselt met zijn topmerrie Identity Vitseroel (Air Jordan Z). 

Gregory Wathelet en MJT Nevados S (Calvados) finishten als zesde, François Mathy Jr en Uno de la Roque (Numero Uno) werden achtste met 4 strafpunten in de eerste omloop. 

Klik hier voor het volledige resultaat.