Het seizoen van .... Christophe Vanderhasselt

Het seizoen van .... Christophe Vanderhasselt
Met het einde van het jaar in het zicht blikt Equnews wekelijks terug op het seizoen van een ruiter. Deze week blikken we samen met Christophe Vanderhasselt terug op zijn seizoen.

Welke was jouw beste prestatie van het voorbije seizoen?
Ik heb enkele goede Grand Prix resultaten behaald, namelijk een 6de plaats op de 3 sterren concours van Maubeuge (1m55), alsook een 7de plaats op de 3 sterren concours van Royan (1m55) met Edel. Met Pin Up behaalde ik op de 2 sterren concours in Lier een derde plaats. Maar mijn beste prestatie van dit seizoen was een 2de plaats met het Belgisch team in de landenprijs van Odense in Denemarken.

Welke was de tegenvaller van het seizoen?
De tegenvaller van het seizoen was het overlijden van Diado. Eén van mijn beloftevolle paarden. Hij stierf afgelopen zomer helaas aan koliek.

Welke was de tofste jumping waar je aan de start verscheen?
Er zijn zoveel toffe en mooie wedstrijden! Dus het is veel te moeilijk om er eentje uit te kiezen.

Welk paard van jou heeft je het meest verrast of eerder bevestigd wat je ervan verwacht had?
Mijn twee 8-jarige paarden hebben mij zeer positief verrast, namelijk Gellah III en Gino van de Vrunte. Dit waren paarden met een achterstand, maar ze hebben deze reeds goed ingehaald met mooie resultaten op 1m40 en 1m45 niveau.

Welk paard stelde teleur dit seizoen?
Elk paard heeft wel eens een moeilijke periode. Dan is het aan de ruiter om dat aan te voelen en het paard wat te laten rusten. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden over mijn seizoen en mijn paarden.

Wie is voor jou de doorbraak van 2014?
Er zijn wel enkele jonge ruiters die dit seizoen hun kunnen hebben bevestigd. Maar Gilles Dunon heeft wel een super seizoen gehad, met de bekroning Belgisch Kampioen te zijn.

Wat is het hoogste prijzengeld dat je het voorbije seizoen won op een wedstrijd?
Ik kan zeggen dat ik een sterk seizoen heb gehad en dat de kosten goed gedekt zijn. Maar we werken er altijd aan om nog veel beter te doen.