Henk Clabots: "EquiCup Leuven wordt opnieuw een groot succes"

Henk Clabots: "EquiCup Leuven wordt opnieuw een groot succes"
Dinsdag en woensdag staat de Ruiterschool in Oud-Heverlee in het teken van de 'EquiCup Leuven'. Deze springwedstrijd voor paarden en pony's is eveneens een selectiewedstrijd voor de 'Jumping Mechelen Indoor Masters' bij de pony's.
Equnews blikt samen met mede-organisator Henk Clabots vooruit naar dit evenement.

Hoe is de EquiCup Leuven ontstaan?
Vroeger organiseerden we met enkele paardeneigenaars uit de streek jaarlijks de HGVBB wedstrijd ā€œJumping Boutersemā€. Ondanks het grote succes kwamen erĀ organisatorische problemen bij het inrichten van een wedstrijd in een ā€˜weideā€™. Gras als ondergrond bleek niet echt meer in de smaak van de ruiters te vallen.
Omdat we toch graag wat voor de paardensport doen, besloten we om te verhuizen naar de Ruiterschool te Oud-Heverlee en daar een jumping in te richten. Onze eerste editie staken we welgeteld in 10 dagen in elkaar!

Wie zijnĀ de mensen achter de EquiCup?
De organisatoren zijn Henk Clabots, Vicky Verbist en Lenny Poron. Onder het motto, hoe minder verschillende meningen hoe makkelijker een akkoord!
Verder worden we uiteraard geholpen door tal van vrienden en familie als vrijwillige medewerkers.

Vanwaar de keuze voor de Ruiterschool als locatie?
Het lag voor de hand dat we in de buurt van Leuven bleven omdat er vooral daar een groot gebrek aan winterwedstrijden zijn. Door de mooie nieuwe rijhal, de grote inrijhal en gezellige cafetaria was onze keuze dan ook snel gemaakt.

Wat maakt dat jullie jumping opnieuw een groot succes lijkt te worden?
Vorig jaar merkten we op dat er voor de selecties Ā van de Indoor Masters op Jumping Mechelen een organisator weggevallen was en er een nieuwe locatie werd gezocht. We zijn dan onmiddellijk op de kar gesprongen en stelden ons kandidaat. Vrij snel werden we aanvaard, waarvoor onze dank aan het organisatiecomitĆ© van Jumping Mechelen.
Dit jaar kregen we dan terug de vraag voor een nieuwe editie. Al snel bleek dat we moesten uitbreiden van 1 dag naar 2 om alle deelnemers de kans te geven te kunnen rijden. Daarom besloten we om de paardenproeven te verplaatsen naar dinsdag 10 november.
Uiteindelijk zijn er meer dan 520 ingeschreven deelnemers!Ā Niet enkel de ruiters en paarden worden verwend met talrijke naturaprijzen, ook aan de toeschouwers werd gedacht, zij kunnen altijd komen genieten van onze heerlijke gerechten en drankjes.

Wat brengt de toekomst voor de EquiCup?
Naar de toekomst toe willen we ditĀ  zeker verderzetten en hopen we nogĀ  uit te breiden naar meerdaagse wedstrijden voor elk wat wils (beetje naar het voorbeeld van de Week van het paard te Affligem in het verleden). We willen ook graag nog enkele clinics organiseren zoals afgelopen jaar met Pieter Devos. De ultieme droom isĀ om een jumping te organiseren in de Brabanthal van Leuven.

Meer informatie en de startlijsten zijn via deze link terug te vinden.