Gregory Wathelet: "Forlap is momenteel in topvorm"

Gregory Wathelet: "Forlap is momenteel in topvorm"
Gisteren spraken we al kort met Nicola Philippaert Vandaag gaat de Wereldbeker finale in Omaha echt van start. Dus nog nét op tijd om kort bij te praten met onze tweede belg aan de start Gregory Wathelet. Hoe staat het er bij hem voor? En wat veracht hij van de Wereldbeker?

Dit weekend is het de Werelbekerfinale van Omaha. Hoe heb je je voorbereid op deze finale?
Ik ben al erg blij dat ik me heb kunnen kwalificeren. Daarvoor was ik nog niet echt met de finale bezig. Het is dus iets waar ik me niet echt lang op voorbereiden kan. In Parijs was ik nog aan het twijfelen tussen Corree of Forlap.  Beide paarden doen het momenteel wel goed.  Ze zijn beiden fit genoeg om in de finale te kunnen starten. Ik heb dus eigenlijk een luxeprobleem.Uiteindelijk is het Forlap geworden, want die is gewoon in topvorm. 


Dus  Forlap is helemaal terug klaar is om op het hoogste niveau te starten?
Ja dat denk ik wel. Hij heeft zich de laatste tijd enorm bewezen en ik hoop dat hij die evolutie kan voortzetten. Binnenkort zijn er ook weer de Europese kampioenschappen.


Zal je hier dan ook met Forlap aan de start komen?
Nee. Of ja, dat weet ik nog niet. De Europese kampioenschappen zijn nog ver, dus ik ben er nog niet echt mee bezig. Het grootste doel voor mij op dit moment is de Wereldbeker. Ik ben er wel zeker van dat alle topruiters gebrand zijn op een goed resultaat tijdens het EK, iedereen zet daar altijd zijn of haar beste beentje voor. Maar welk paard ik daar zal starten? Dat hangt van de vorm van het moment af.