Gilles Thomas: "Ik heb mijn doel bereikt op het EK"

Gilles Thomas: "Ik heb mijn doel bereikt op het EK"
Het Europees kampioenschap voor de jeugd in het Oostenrijkse Wiener Neustadt zit er op. De Young Riders wonnen een gouden teammedaille en individueel werden er verschillende klasseringen behaald, maar geen enkele individuele medaille.

Vandaag zat de vice-Europese kampioen van vorig jaar, Gilles Thomas er misschien het dichtste bij, maar hij greep er uiteindelijk naast.

Op de terugreis naar België stond hij ons te woord:

"Op voorhand dacht ik dat een medaille niet meer ging lukken. Maar na de eerste ronde van de finale, waarin ik foutloos reed, stond ik plots 6de en toen was alles nog mogelijk als ik opnieuw foutloos zou rijden.
Toen ik ging verkennen wist ik dat het niet makkelijk ging worden, want de oxers stonden allemaal hoog en breed en de stijlsprongen stonden niet zo heel hoog, maar wel heel delicaat.
Ik wist al van tijdens het verkennen dat hindernis nummer 8 en 10 de moeilijkste gingen worden voor mij. Uiteindelijk kreeg ik dan ook een fout op hindernis nummer 8 waardoor ik op een 8ste plaats strandde. Ik ben wel wat teleurgesteld want zonder die fout was ik 2e geweest! Al bij al heb ik mijn doel bereikt, want dat was top tien behalen dus ik mag wel tevreden zijn."