Gilles Thomas en Thibeau Spits springen naar top 10 LGCT Ranking!

Gilles Thomas en Thibeau Spits springen naar top 10 LGCT Ranking!

De Belgische springruiters zullen goed vertegenwoordigd zijn tijdens de GCT Finale in Riyadh, later dit jaar. Na Abdel Said en Nicola Philippaerts wist Belgisch springkampioen, Gilles Thomas de 1.60m GCT Grand Prix van Shanghai op naam te schrijven. Voor Thomas meteen goed voor een sprong voorwaarts in de GCT ranking.

Niet aan de start in Shanghai staat Eduardo Alvarez Aznar nog steeds op kop met slechts vijf punten verschil op Oostenrijker, Max Kühner. Julien Anquetin (FRA) staat momenteel derde.

De Grand Prix winnaar van Miami, Michael Duffy (IRL), wist ook in Shanghai een podiumplaats te presteren en staat momenteel vierde. De voorlopige top vijf wordt afgewerkt door Andreas Schou (DEN).

Gilles Thomas staat momenteel als beste Belg op de achtste plaats, opgevolgd door Thibeau Spits die op plaats 10 ook sterk verankerd is in de ranking. De winnaar van Mexico, Nicola Philippaerts volgt op plek 15.

Net buiten de voorlopige top 20 staat de GCT Grand Prix-winnaar van Doha, Abdel Said op een 23e plaats. Opmerkelijk... Said nam tot noch toe slechts éénmaal deel. In de top dertig klasseert ook Wilm Vermeir zich na een topranking in Doha.

Ranking