Gilles Dunon: "Het is niet helemaal verlopen zoals gehoopt, maar ..."

Gilles Dunon: "Het is niet helemaal verlopen zoals gehoopt, maar ..."
Gisteren kwam de Belgische equipe voor het eerst aan de start op de CSIO 4 ster in het Braziliaanse Porto Alegre. Gilles Dunon maakt deel uit van de delegatie die in Brazilië aan het werk is. In zijn dagelijkse BLOG blikt hij terug op hoe die dag verliep.

Het is niet helemaal verlopen zoals gehoopt. De proef begon gisteren met een uur vertraging en dat was niet helemaal zonder gevolgen. De zon stond heel laag en was verblindend met momenten, zodat de paarden toch niet helemaal op hun gemak waren. Jerome beet de spits af, zijn paard sprong goed maar was wat bang om naar achter te lopen zodat hij er een oefenronde van maakte in het vooruitzicht van de landenwedstrijd van morgen. Dominique reed een goeie ronde met een klein foutje. Daarna was ik aan de beurt. Wesselina begon heel goed aan haar proef totdat ik tegen de zon in moest springen en ze wat onzeker werd. Resultaat 3 fouten. Jammer, maar dat is de sport. Hopelijk morgen beter.

Patrik heeft Withney enkel de piste laten zien en 2 sprongen gemaakt. Ervaring zat en ze willen morgen fris aan de Nations Cup beginnen. Iedereen is gebeten om morgen een goed resultaat neer te zetten. Het is ondertussen 20 uur en we besluiten om allemaal samen iets te gaan eten. Net voor we vertrekken krijgt Patrik een karaoke aanval en neemt de micro van de liveband vast en begint te zingen. Ik treed hem bij en de rest van de groep danst mee. Geweldig leuk! Na 2 liedjes zijn we uitgezongen en gaan we samen eten. De sfeer is ontspannen. Na het eten gaat iedereen slapen zodat we morgen fris zijn. Vrijdag om 8u30 gezamelijk ontbijt waarna we naar stal vertrekken ...