Gilles Dunon: "Het is allemaal nieuw en onwennig"

Gilles Dunon: "Het is allemaal nieuw en onwennig"
Deze week is kersvers Belgisch kampioen Gilles Dunon onze gastblogger. Hij maakt op de CSIO 4 ster in het Braziliaanse Porto Alegre deel uit van de Belgische equipe.  Voor Dunon is het meteen zijn debuut in een landenwedstrijd.

We zijn donderdag 2 oktober intussen en het is hier plaatselijke tijd 8 uur 's morgens. Wat een tripje is dit al geweest! Vertrokken op dinsdag om 16 uur en 24 uur later waren we op bestemming. Alles was goed verlopen, maar wel vermoeiend. Het is op dat moment 10 uur plaatselijke tijd. Ze brengen ons naar het hotel waar ons gaan opfrissen om dan eindelijk naar de paarden te gaan. Ik moet toegeven voor mij is het allemaal nieuw en onwennig. Ik ben gewoon om alles zelf te regelen en nu wordt alles voor mij gedaan.

Na een busrit van 45 minuten zijn we op de jumping aangekomen. Het is 14 uur en we zijn net op tijd voor de vetcheck. Alle paarden zijn fit bevonden. Dankzij de goede verzorgingen van Josee De Vetter die hier van zaterdag is om de paarden te verzorgen. Jerome, Patrik, Dominique en ik gaan nu elk zijn paard wat losrijden. Alles verloopt goed. Tijd voor een cerveza... Die smaakt! De hele groep is goedgezind en moeten nu nog enkel de receptie ondergaan, en ook dat lukt goed. Om 20u30 brengt de bus ons naar het hotel. Iedereen is moe en gaat slapen. Vandaag hebben we om 8u30 gezamelijk ontbijt, daana begint het echt. Om 15 uur volgt de eeste proef.