Fanny Verliefden: "België beschikt momenteel over zeer veel kwaliteit"

Fanny Verliefden: "België beschikt momenteel over zeer veel kwaliteit"
Vorige week vierde dressuur amazone Fanny Verliefden haar 30ste verjaardag. Maar dat was niet de aanleiding voor een bezoek aan dressuurstal Verwimp. Verliefden is het jaar gestart met enkele uitschieters en ze werd ook opgenomen in het A-Kader.

Gefeliciteerd met jouw resultaten op Indoor Brabant, hoe kijk je terug op die wedstrijd?
Ik ben zeer trots, het is zoals een droom dat werkelijkheid wordt. Het is fantastisch om te kunnen deelnemen aan zo een mooie wedstrijd als Indoor Brabant. Mijn eerste “grote” wedstrijd met Annarico (Any) en meteen tweemaal een derde plaats achter Hans-Peter en Edward met fantastische percentages. In de Grand Prix had ik een paar fouten en ook een paar miscommunicaties, dus ik weet dat er ruimte is voor verbetering.

In de Freestyle klopte het plaatje volledig! Tijdens de proef voelde ik dat ik 100% controle had en ik genoot van elke pas die we samen namen. Het voelde alsof we één waren en ik was ontzettend blij. Nadat we thuis kwamen en de video voor de tweede keer bekeken, besefte ik wat een fantastische prestatie we geleverd hadden.

a6In de GP Freestyle behaalde je een persoonlijk record van 78,375%, wat ging er in je om toen je die score zag?
Ik dacht bij mezelf: WOW! We hebben het fantastisch gedaan en de jury’s dachten er ook zo over. Ik was super trots op Annarico en ook een beetje op mezelf. Ik heb altijd al geweten dat ze een enorm potentieel had om een hoog resultaat te behalen in de Grand Prix. Maar toch om gewaardeerd te worden op onze eerste Freestyle met 78,375% (een Belgisch record) en dat op onze nog maar derde internationale wedstrijd op Grand Prix niveau.

Het lijkt er op dat 2015 een goed jaar wordt voor jou. Wat zijn jouw doelen voor deze zomer?
Mijn doel is om deze prestaties nu vast te houden en op elke keer een beetje beter te doen. Er is een mooie lijst van internationale wedstrijd waar ik dit wil bereiken. De eerste is St. Joosland, dan Saumur of Roosendaal en het BK.

Ik zou heel graag deelnemen aan de Europese Kampioenschappen in Aken en daar België vertegenwoordigen. Maar je moet het wedstrijd per wedstrijd bekijken! Eerst St. Joosland en dan zien we wel hoe het verder gaat. 

a5In augustus zijn er 2 kampioenschappen. Het Belgisch in Kieldrecht en het Europees in Aken. Welke heeft de prioriteit voor jou?
Beide wedstrijden zijn belangrijk voor mij. Het BK gaat zeer spannend worden dit jaar omdat er zoveel goede combinaties zijn. Alle ruiters gaan strijden voor een plaats in het team en daarbovenop een medaille.

Het EK is anders omdat we allemaal strijden voor ons land en daarna pas individueel. Dit jaar gaan we een team hebben met enorm veel kwaliteit. 

Annarico is een 10 jaar oude merrie, wat maakt haar zo speciaal en waar kan ze nog beter en sterker in worden?
Ze is mijn prinses. Een uniek paard met een heel speciaal karakter. Natuurlijk hebben we af en toe miscommunicaties, maar over het algemeen verstaan we elkaar vrij goed. Ze is als een kleine diva. Any houdt ervan om op wedstrijd te gaan omdat ze daar volle aandacht krijgt. Zoals ik al eerder zei, er is nog steeds veel ruimte voor verbetering. We moeten beide meer in de ring en meer ervaring opdoen op wedstrijd. 

Je bent 1 van de 6 A kader leden, wat betekend dat voor jou om in dat kader te zitten?
Ik ben natuurlijk heel enthousiast om in het A kader te zitten. Op dit moment heeft België zeer veel kwaliteit en een groot potentieel. Dat is echt goed voor onze sport en ons land. Nu moeten we ons focussen op welke wedstrijden we kunnen pieken om ons potentieel goed te kunnen tonen.

De perfecte timing op de juiste wedstrijd is zeer belangrijk!