Eerste winnaars vandaag in Knokke: Inès Van den Bosch en Thierry Goffinet tekenen present

Eerste winnaars vandaag in Knokke: Inès Van den Bosch en Thierry Goffinet tekenen present

In Knokke hebben de Belgen de eerste proeven weer stevig afgetrapt. Met twee van de drie overwinningen voor ons land zijn de eerste successen van de dag al binnen. 

QUICK RESULT CSI3* 1,45m

1. Clement Boulanger - Vaya de Lacke
2. Rodrigo Pessoa - HH Venice Beach
3. Carolina Aresu Garcia Obregon - Untrepide de Puychety


In 37,97 seconden wist Fransman Boulanger als eerste van de dag te winnen met zijn tienjarige Vaya de Lacke, een dochter van Spotlight Z. Ook Rodrigo Pessoa scoorde in deze barrage voor Brazilië, hij werd tweede met HH Venice Beach (Voltaire) in 39,69 seconden. Met een halve seconde meer op de teller greep de Spaanse Garcia Obregon de derde plaats met Untrepide (Mr Blue). 

Max Sebrechts werd beste landsverdediger en stuurde Holiday Uno (Numero Uno) naar de vierde plaats, vier seconden sneller dan de Nederlandse Aniek Poels en Athene (Berlin). 

Gilles Thomas, Stephanie Andries en Olivier Philippaerts vielen ook in de prijzen.

CSI2* 1,35m-1,40m

Deze proef viel ten prooi aan Inès Van den Bosch en haar KWPN-merrie Ecoliene (Warrant). In precies 26 seconden legden zij de tweede fase het snelst foutloos af, 1,24 seconde sneller dan Gilles Thomas en Luna vh Dennehof (Prince vd Wolfsakker). Kerry McCahill stuurde GRC Acapella (Luidam) naar de derde plaats voor de VS.

Leonie Peeters tekende dan weer voor de vierde plaats met Kashmiry (Galisgo), Gill Cools en Valentino d'Auge (Guarana Champeix) sloten de top vijf af. Er waren ook prijzen voor Fabienne Daigneux-Lange en Louis Le Grelle. 

CSIYH 5Y

In deze rubriek voor jonge paarden stelde Thierry Goffinet het jonge talent Oxford vd Padenborre (Calvaro) succesvol voor. Zij wonnen in 44,23 seconden, een kleine 0,01 seconde sneller dan Tom Sneppe met Origi vd Lentakker (Kannan). Emma Stoker kaapte de derde plaats weg voor de Britten met Skylandria Z (Super Trooper de Ness). Pascale Haep werd vierde met Irandole du Flot (Vivaldi du Seigneur) Jennifer Meylan en Ovita vd Bisschop (Marius Claudius) finishten als vijfde. 

Klik hier voor alle resultaten.