Dirk Demeersman: "Ik ben blij, maar met een overwinning zou ik gelukkiger geweest zijn"

Dirk Demeersman: "Ik ben blij, maar met een overwinning zou ik gelukkiger geweest zijn"
De Belgische equipe werd vandaag tweede in de landenwedstrijd van de 'Longines Spring Classic of Flanders' te Lummen. De equipe was zeer blij met het teamresultaat, individueel waren er nog enkele punten die ze aanhaalden waar er aan moet gewerkt worden. Tijdens deze landenwedstrijd wisten er maar twee ruiters een dubbele foutloze rit neer te zetten. Dat waren Jerome Hurel en Niels Bruynseels.

dirkDirk Demeersman (chef d'equipe): "Ik ben blij met deze tweede plaats, maar ik zou gelukkiger geweest zijn als we gewonnen hadden."

Pieter Devos (12/0): "De start was niet meteen de 'Dream of'! Dream of India sprong tijdens de warm-up geweldig. We waren in ons parcours ook goed gestart, maar op het einde kwam hij niet meer goed van de grond. Ik zoek nooit naar excuses, maar net voor we binnen gingen, moest mijn paard plassen. Ik zeg niet dat ik anders foutloos was geweest, maar het heeft er wel iets mee te maken. Voor de tweede ronde heeft Dirk me enorm goed gemotiveerd. Hij gaf me enkele tips en ik deed mijn job met succes. Ik ben dan ook blij met deze teamprestatie."

nielsNiels Bruynseels (0/0): "Ik ben heel blij met deze prestatie, zowel de team- als mijn individuele prestatie. Pommeau sprong heel goed vandaag. Ik heb hier hard voor gewerkt en vooral naartoe gewerkt. Ik wou ook absoluut dubbel foutloos springen, want ik had een weddenschap aangegaan met Dirk. We hadden afgesproken dat hij voor zijn eerste landenwedstrijd een das zou dragen. Hij zei dat als ik dubbel nul bleef dat hij dit zou dragen."

Olivier Philippaerts (4/4): "Dit was de eerste landenwedstrijd voor Armstrong. Ik kan hier zeer tevreden op terugblikken. De fout in de eerste ronde lag bij mezelf. Namens het team wil ik ook graag het Belgische publiek bedanken! Ik heb hier al zo vaak gereden, maar de steun die we hier vandaag van hen kregen, dat heb ik nog nooit gezien. Ik was echt fier om een Belg te zijn."

Gregory Wathelet (4/4): "Ik ben blij met het resultaat dat we met het team hebben neergezet. Het team deed het super, met vooral een super Niels! Voor mezelf was ik niet meteen zo tevreden. In de tweede ronde sprong Conrad beter maar kregen we weer een lichte fout."

Olipietergregorytea