De KBRSF huldigt onze Belgische helden en stelt het WEG team officieel voor

De KBRSF huldigt onze Belgische helden en stelt het WEG team officieel voor
Gisteren stelde de KBRSF onze Belgische delegatie voor de Wereldruiterspelen in Tryon officieel voor. 27 ruiters zullen ons land gaan vertegenwoordigen op Amerikaanse bodem, terwijl het materiaal van de menners reeds op de boot richting Amerika zit bereiden ook de andere teams zich volop voor op de overtocht.

Om de volledige lijst Belgische deelnemers nogmaals te bekijken, KLIK HIER.

Maar naast de officiële voorstelling van deze atleten werd er ook teruggeblikt op het verleden. Want zoals voorzitter Stephan Detry zo mooi wist te zeggen, "als je wil evolueren moet je ook terug durven kijken, als je met de auto die voor je wil inhalen kijk je ook altijd eerst in je achteruitkijkspiegel".

'Circle of Honour - The Belgian Equestrian Icons'


De avond ging van start met het voorstellen van de zogenaamde 'Circle of Honour - The Belgian Equestrian Icons', een groep ruiters uit verschillende disciplines die een aanzienlijke bijdrage geleverd hebben aan onze Belgische paardensport en bijzonder goed presteerden op kampioenschappen.

Per discipline waren dit Carl Bouckaert, Dolf Desmedt en Kurt Heyndrickx voor eventing. Bij de mensport werden Felix Marie Brasseur, Geert De Brauwer, Gert Schrijvers, Valerie Standaert en Eddy Van Dijck gehuldigd.

De jumping kende de langste lijst aan helden, dit waren Dirk Demeersman, Rudi Helsen, Christian Huysegoms, Jos Lansink, Philippe Le Jeune, Francois Mathy, Ludo Philippaerts, Peter Postelmans, Stanny Van Paesschen en Philippe Vandoorne.

Maar ook in de endurance moet België niet onderdoen, hier werden Dominique Crutzen, Armand de Merode, Leon Feraille, Leonard Liessens, Jean-Luc Marchal, Jean Louis Molitor en Marcel Rossius gehuldigd.

(Lees verder onder de foto)


FEI Nations Cup Jumping Caps Ranking


Tot slot werd er een ranking opgesteld waarin het aantal deelnames aan een teamkampioenschap wordt uitgeklaard. In deze ranking zien we wijlen Eric Wauters op de vijfde plaats met maar liefst 74 deelnames tussen 1972 en 1999. Dirk Demeersman reed er twee meer en komt dus met 76 deelnames (1989 - 2013) op de vierde plaats te staan.

Ook de top drie bestaat uit grootse namen met Stanny Van Paesschen op de derde plaats, hij reed tussen 1975 en 2004 maar liefst 93 maal mee. De teller van Philippe Le Jeune, die staat op 107 deelnames (1980-2014) wat hem een tweede plaats oplevert in dit klassement.

De trotse aanvoerder van hier is niemand minder dan Ludo Philippaerts, tussen 1986 en 2014) zagen we hem maar liefst 121 keer verschijnen in de Belgische equipe.