De Belgische EK delegatie is aangekomen in Oliva

De Belgische EK delegatie is aangekomen in Oliva
Deze week gaat het EK dressuur voor Junioren en Young Riders van start in Oliva (Valencia), gelegen aan de prachtige kustlijn van Spanje.

Na intensieve maanden van trainen en observatiewedstrijden in binnen- en buitenland kregen de volgende combinaties, van bondscoach Alain Rauw en de KBRSF, groen licht om naar Spanje af te reizen :

Young Riders
Charlotte Defalque met Botticelli
Jamina Gysels met Zico
Sanne Kielenstijn met Air Miles PB
Nastassja Roussel met Armageddon

Juniors
Emily Anthonissen met Fair Diamond DHB
Laura Luyten met Dark Chocolate
Numa Verberne met Riverdance
Kate Wiggins met Corona

De voorbije 2 dagen kregen alle Belgische ruiters en hun paarden ruim 1.800 km die ze moesten afleggen. Na een reis van ongeveer 24 uur, plus de nodige tussenstops, arriveerden alle Belgen gisteren één voor één in het prachtige Oliva Nova Equestrian Centre.

Onmiddellijk bij aankomst werden alle paarden gecontroleerd door Team Dierenarts Jeroen Declercq.  Alle paarden zijn fit en hebben de reis goed doorstaan, mede dankzij de leerzame tips die de dierenarts iedereen nog doorgaf voor het vertrek.

Met een temperatuur van ongeveer 28 graden en een aangename zeebries, lijkt het ‘gevreesde’ klimaat nog heel sterk mee te vallen.
Bovendien hebben de Belgische paarden heel mooie schaduwrijke stallen. Traditiegetrouw heeft sponsor Corsendonk gezorgd voor een lading drank, dus ook aan de ruiters en hun entourage werd gedacht.
Alle omstandigheden lijken dus voorlopig gunstig voor een optimale prestatie van het Belgische team !

Go Go Team Belgium! Kick some ass!

DSC_0070 DSC_0082 DSC_0098 DSC_0102