Danny van den Bosch: "H&F is een toegankelijke jumping voor iedereen"

Danny van den Bosch: "H&F is een toegankelijke jumping voor iedereen"
Tijdens het Horse and Friends Event is Danny van den Bosch steeds een graag geziene deelnemer. Danny won in 2012 en 2013 de Grote Prijs op de Euregio. Ook dit jaar is de goedlachse Limburger weer van de partij. Equnews had voor aanvang van de Euro Regio een gesprek met hem.

Wat vindt u van het ‘Horse and Friends Event’?

Het Horse and Friends Event is een fantastisch initiatief. Ik denk dat veel ruiters die elkaar nog niet zo goed kennen, elkaar op het evenement zeker beter kunnen leren kennen. Want het is een heel toegankelijke jumping voor iedereen, door zowel het regionale als het internationale aspect. Dat is ook het unieke aan deze jumping. Dat samen met de gezelligheid maakt het een heel mooie jumping!

Wat vindt u van de verhuis van het evenement van Genk naar Opglabbeek?

Voor de ruiters en amazones is dit qua rijdpiste een hele grote sprong vooruit. Qua gezelligheid zal de organisatie ervoor moeten zorgen dat er in Sentower Park een even warme sfeer gecreëerd wordt als in Genk. Maar dat zal Patrick en zijn team zeker lukken.

Is het een evenement waar u naar uit kijkt?

Eerlijk gezegd wel ja! Zeker ook omdat ik daar samen met mijn kinderen kan rijden. Helaas is mijn dochter Inès wel gekwetst, zij heeft haar knie gebroken. Dus het zal een competitie worden tegen mijn zoon Michael!

Wat vindt u van het “friends” aspect? Slaagt de organisatie erin om de Limburgse gezelligheid over te brengen naar het publiek?

In Genk was dat zeker gelukt! Hopelijk lukt dat nu in Opglabbeek ook. Maar van de organisatie heb ik al signalen opgevangen dat ze alles uit de kan halen om er wederom een geslaagde jumping van te maken.

Neemt u dit jaar opnieuw deel?

We gaan in ieder geval proberen, want ik ben lichtjes gekwetst aan mijn enkel. Maar het ziet er allemaal vrij goed uit. Dus we gaan zeker alle moeite doen om voor de 3e keer de interregionale proef te winnen!

Hoe combineert u het paardrijden met uw job?

Ik probeer het paardrijden vooral als een hobby te beschouwen. Verder probeer ik het zo te regelen dat ik in de rustigere periodes op het werk meer kan paardrijden en op de drukkere momenten rijd ik iets minder.

Bent u trots op uw kinderen dat ze al zoveel in de paardensport bereikt hebben?

Ik ben apetrots op mijn kinderen. Voor je kinderen doe je alles natuurlijk. En ondertussen geniet ik zelf ook nog! Mijn vrouw Els, zet alles van ons op film zodat we na een jumping alles samen nog eens kunnen bekijken. De hele familie is er dus mee begaan. Mooier kan het toch niet zijn?

Hoe ziet uw toekomst in de paardenwereld eruit? Nog grote plannen in het vooruitzicht?

Zoals we nu bezig zijn, denk ik dat we ons heel goed amuseren. We moeten ook niet pretenderen dat we professionals zijn. De kinderen moeten vooral een leuke, gezonde jeugd hebben en zichzelf goed amuseren. En verder zien we wel wat de toekomst brengt!