Daniel Deusser op sensationele wijze naar de overwinning in BMW Masters

Daniel Deusser op sensationele wijze naar de overwinning in BMW Masters

In Mechelen werd zonet de laatste rubriek van de dag afgewerkt. Het ging om een CSI5* rubriek: de BMW Masters. In deze rubriek traden negen ruiters aan. Vier van hen slaagden erin om door te stoten naar de allerlaatste barrage waaronder ook drie Belgische ruiters: Olivier Philippaerts, Niels Bruynsseels en Pieter Devos.        

Olivier Philippaerts moest met de 12-jarige BWP ruin Hurricane (v. Numero Uno) als eerste de ring in en slaagde er meteen in om een erg scherpe tijd neer te zetten. Hij sprong een foutloze ronde in 36,86 seconden, een tijd die hem uiteindelijk de derde plaats zou opleveren. Ook Niels Bruynsseels ging er met Delux van T&L (v. Toulon) meteen als een speer vandoor en finishte in 31,89 seconden. Hiermee eindigde hij op de tweede plaats. Pieter Devos slaagde er met Jade vd Bisschop (v. Ogano Sitte) weliswaar in om een erg snelle tijd neer te zetten, maar een springfout op het eerste element van de dubbelsprong verwees hem naar de vierde plaats. 

Daniel Deusser moest met Kiana van het Herdershof (v. Toulon), een 9-jarige BWP merrie, als laatste de ring in en deed wat niemand nog voor mogelijk achtte: nog sneller rijden dan Niels Bruynseels. Uiteindelijk kwam de Duitse topruiter na 30,91 seconden over de eindmeet wat hem de overwinning opleverde.

Klik hier voor de resultaten