Claudia Fassaert: "We zijn met 5 favorieten voor de titel"

Claudia Fassaert: "We zijn met 5 favorieten voor de titel"
Deze week is er bij Stal Hulsterlo het Belgisch Kampioenschap dressuur voor zowel pony's, junioren, young riders, senioren, .... Voor de senioren is dit laatste rechte lijn richting het Europees Kampioenschap in Aken. Want zaterdag zal meteen na afloop van de finale het EK team bekend gemaakt worden.

Equnews blikt met Claudia Fassaert vooruit naar het Belgisch en Europees kampioenschap.

Je wordt aanzien als één van de favorieten voor de titel, reken jij jezelf daarbij en wie zie jij als grote kanshebbers?
Momenteel zijn we met een vijftal combinaties die 70% kunnen rijden. Een heel positieve ontwikkeling voor de dressuur sport in België. De favorieten zijn volgens mij Fanny, Jorinde, Laurence, Jeroen en ikzelf. Wij hebben alle 5 meerdere malen boven de 70% gescoord en zijn er natuurlijk op gebrand dat te blijven verbeteren.

Je komt met Donnerfee aan de start waarmee je in Rotterdam een topprestatie leverde, wat zijn je verwachtingen voor het BK met haar?
Na onze “timeout” zijn we terug goed vertrokken. Fee wordt met de dag fitter. We hebben samen met Davy Vandewalle van Back2track flink aan haar conditie gewerkt in de aquatrainer. Daardoor hebben we geen conditie verloren en lijkt ze fitter dan ooit.

Wat voor een paard is Donnerfee, hoe is haar karakter op stal en op wedstrijd?
Fee is een echte pro! Ze kent haar job op wedstrijd. Als de stallen te druk zijn draait ze zichzelf om als ze haar rust wilt. Ze vindt het fijn als ik bij haar zit met haar deur open zodat ze de gang in kan kijken. Voor mij is ze natuurlijk het allerbeste paard van de hele wereld. Maar ik geef toe dat ik daarin misschien niet 100% objectief ben. Als we haar opzadelen of een deken opleggen is ze even erg merrie. Iets wat ik haar graag vergeef omdat ik er in het werk weinig last van heb. Verder is ze echt heel lief met toch veel karakter. Ze is erg duidelijk in wat ze wel en niet wilt en kan dit soms verrassend goed uitleggen.

Hoe heb jij jezelf en je paarden voorbereid op dit kampioenschap?
Gewoon zoals altijd braaf doorwerken.

Naast Donnerfee heb je ook nog een nieuwe troef hebben we gezien. Mogen wij en onze lezers daar wat meer over weten?
Lord of the Dance, Lordy noemen wij hem. Hij is een hele charmante grote ruin met een heel klein hartje. Hij is ondanks zijn 1.85m heel fijn te rijden. Hij raakt soms nog wel wat van slag als hij de omgeving wat spannend vindt. We zijn van plan om hem veel mee te nemen terwijl we thuis nog verder werken. Ik heb veel vertrouwen in hem, hij zou wel eens een indrukwekkend GP paard kunnen worden. Maar bovenal is hij een echt schatje!

In augustus is er het Europees Kampioenschap, dat kampioenschap wil je natuurlijk graag rijden. Ga je er stilletjes al van uit dat je zeker bij het team gaat horen?
Gelukkig hoef ik de selectie niet te maken. Sjef Jansen zal hier vast meer van weten. Natuurlijk hoop ik dat we mee mogen gaan naar Aken, wij gaan er alvast voor!