Anouk de Proft: "Flanders Horse Expo was een zeer leerrijke ervaring..."

Anouk de Proft:  "Flanders Horse Expo was een zeer leerrijke ervaring..."
Afgelopen Flanders Horse Expo waren er enkele gelukkige starters die op basis van een Wildcard mochten deelnemen aan de internationale wedstrijd. één van deze amazones was Anouk de Proft. De jonge amazone mocht dankzij haar topprestaties afgelopen zomer bij de Gouden Laars deelnemen, "En het was geweldig!"

In dit blog deelt Anouk haar ervaringen die ze meemaakte tijdens de grootse afsluiter van het indoor seizoen:

Dankzij een goed zomerseizoen in de Gouden Laars heb ik enkele Wildcards gewonnen. Eentje daarvan was voor CSI** Flanders Horse Expo in Gent. Het was een zeer leerrijke ervaring met goede resultaten. Ik kan dus zeker en vast tevreden terugkijken naar mijn eerste CSI**.

Woensdagavond na school ben ik meteen vertrokken richting Gent want daar moesten we ons aanmelden voor 19.00 uur aan de vetcheck. Hier waren geen problemen dus konden we deelnemen aan de wedstrijden. Met mijn 8 jarige Mister Blue merrie Eleonore Blue startte ik donderdag de 1.30m proef. Deze sprong ze foutloos en we eindigden op een 16de plaats van de 89 starters.

De tweede dag besloten we samen om de proef van 1.35m te starten. Deze hoogte heb ik met Eleonore Blue al een 5-tal keer gestart met telkens al veelbelovende resultaten. Toch bleef het nog altijd spannend. Zowel ik als mijn paard zijn nog onervaren op deze hoogte.

De 1.35m proef werd gereden volgens barema C direct op tijd zoals de proef van 1.30m de dag voordien. Eleonore Blue bleef eveneens foutloos en we eindigden op de 5de plaats van de 63 starters. Daar waren we heel blij waren, echt een geweldig resultaat.

Omdat het gistren goed liep besloten we om ook op dag 3 ons geluk in de 1.35m rubriek te beproeven. Op de CSI in Gent moesten de paarden drie dagen achter elkaar springen en dat zag je aan Eleonore Blue. Ze was niet zo fris meer als de dagen ervoor en daarmee kregen we onderweg twee foutjes.

Ik ben heel tevreden over mijn weekend in Flanders Expo Gent. Natuurlijk had ik liever niet met twee foutjes afgesloten. Maar het was een top ervaring. Ik kijk ernaar uit deze zomer terug aan de start te gaan in een nieuw seizoen van de Gouden Laars maar nu enkel nog met de paarden.

Bedankt aan het hele team van de Gouden Laars voor deze geweldige kans en ervaring!