Alexander Liefsoens: "Jumping Hasselt is belangrijk voor onze regio"

Alexander Liefsoens: "Jumping Hasselt is belangrijk voor onze regio"
Vanaf donderdag staat het Woutershof in Kuringen voor het tweede jaar in het teken van de internationale springsport. Onder de naam 'Jumping Hasselt' zal er 4 dagen lang op internationaal niveau gesprongen worden. Net als vorig jaar is Equnews ook dit keer mediapartner van het prachtige evenement. Samen met Alexander Liefsoens blikken wij voorruit naar 'Jumping Hasselt'.

Wat betekent Jumping Hasselt voor de regio?
Vroeger had je jumping Hasselt in de Grenslandhallen, maar jammer genoeg hebben ze jaren geleden de boeken neergelegd. Sinds dit jaar hebben we nu terug een jumping in Hasselt dankzij het Woutershof. Voor onze regio is dit natuurlijk mooi meegenomen. Ik ga er immers van uit dat de internationale ruiters op verkenning zullen gaan in de nabij gelegen (horeca)-zaken.

Het is nog maar de tweede keer dat er in het Woutershof een internationale jumping georganiseerd wordt. Wat maakt deze jumping zo speciaal in vergelijking met andere internationale wedstrijden?
Voor iedereen die er vorig jaar bij was, is het duidelijk, op jumping Hasselt hangt een héél gezellige sfeer. Er is ook de nodige randanimatie met o.a. een barbecue. Dit allemaal dankzij Christophe Wouters, zijn vrouw Joke en een héél team dat zich achter deze organisatie gezet heeft.

Iedereen die vorige jaar deelgenomen heeft, staat volgens mij op de eerste rij om er dit jaar weer bij te kunnen zijn. Weersomstandigheden slaan het team ook niet uit hun lood, dat hebben ze in de eerste editie alleszins bewezen toen het begon te stortregenen waardoor de stallen onder water stonden.

Welke zijn op dit moment jouw betere paarden waarmee je in Hasselt zal starten en waarom kies je precies hen?
Ik heb enkel jonge paarden die ook op internationaal vlak ervaring dienen op te doen. We zien wel welke resultaten we hieruit eventueel kunnen meepikken.
Attitude en Quickchin zullen starten in de 2 ster reeks. Met Corrychella van ter Hulst en Berlini From Second Life Z kom ik aan de start bij de Young Horses.

Rijd je paarden voor eigenaars of allemaal van jou zelf?
Ik rijd voornamelijk eigen paarden. Zo heb ik de 7-jarige Quickchin samen met organisator Christophe Wouters. Deze zijn we aan het klaarstomen voor het grotere werk. Daarnaast rijd ik nog twee paarden van mijn zus Isabelle Liefsoens) en schoonbroer.

Je kinderen rijden ook op hoog niveau, zullen zij ook aan de start komen?
Aangezien ik zal starten op de internationale jumping , zullen de kinderen de week erna deelnamen aan de Euregio.

Hoe blik je persoonlijk terug op het voorbije half jaar op sportief gebied?
Over het voorbije half jaar ben ik best wel tevreden. Mijn paarden hebben een flinke sprong voorwaarts gemaakt. Op het Belgisch kampioenschap voor 7-jarige paarden had ik 3 paarden in de finale waarvan eentje (Attitude) tweede werd.