In de barrage van de Grote Prijs Stad Waregem was Goethals met Ella Bella du Mystere nipt 6 honderdsten sneller dan de nummer twee, Aline Sercu op de rug van Darranty By Mdl (Warrant). Het brons ging naar Thomas Thometschek met Nayni (Harley Vdl). Als vierde plaatste Hendrik Denutte zich met Hector (Flameno de Semilly), voor Jean-Christophe De Grande. De Grande nam plaats vijf en zes voor zijn rekening, in het zadel van Mylor D Arsouilles (Darco) en Tresor D Arsouilles (Taran De La Pomme).

Uitslag Grote Prijs Stad Waregem

Aukje Meersman kampioene der Amazones

Tijdens het Amazone kampioenschap zondag in Waregem was het Aukje Meersman die op de rug van Mokka Hero P&v de overwinning binnenhaalde. Ze stuurde de 10-jarige BWP merrie drie maal foutloos rond, en bleef in de barrage een krappe 5 honderdsten onder de tijd van Axana Denys. Denys plaatste zich zo als tweede met Ozon v/h Claeyssenhof (Numero Uno). De derde plaats was voor Joyce Jonckheere en Giglo van het Laageind Z (Crison van den Bisschop).

Net buiten de top drie eindigde de Britse Louise Morley met de 6-jarige BWP merrie, Queen Quality (Toulon) op vier, gevold goor Paris Vandousselaere en Orchidee Il Van de Tombeele (I'm Special de Muze).

Uitslag Finale Kampionschap Amazones

Julie Van Maele wint Troosting Kampioenschap Amazones

In de troosting van het kampioenschap voor amazones sprong Julie Van Maele met Melvin naar het goud. Gail Demuynck won het zilver in het zadel van Hanne van t Leeuwerikenhof (Kashmir van Schuttershof). Het brons was voor Emma Demuynck en Jet Set van t Leewerikenhof (Kashmir van Schuttershof).

Uitslag 1.15m Troosting Kampioenschap Amazones

Pieter Stubbe naar goud in 1.20m Paard Pro Tour

In de 1.20m proef op zaterdag, open voor alle ruiters, ging de winst naar Pieter Stubbe in het zadel van Caprice 506 (Cantolino). Mard De Brabandere sprong met Mien Vd Bisschop (President) naar een tweede plaats, voor Els Huens die zich met Lakkato De Litrange CXXIII (Stakkato) als derde plaatste. 

Net buiten het podium klasseerde Hendrik Denutte zich met Jolly Girl (Cicero Z) als vierde, gevolgd door Oscar Van den Berghe die op de rug van Plus belle van T&L (Corydon van T&L) de vijfde, en Lavanoche T&L Z (Lavallino Ter Klomp) de zesde plaats veroverde. 

Uitslag 1.20m Paard Pro Tour