Het zilver ging naar Kim Nullens in het zadel van Glamour, die eveneens over de hele lijn foutloos bleef maar in de barrage 3 seconden trager finishte dan Pluymers. Stephanie Peeters en Emmy Z (Emerald) lieten ook alle balken in de lepels liggen, en met een tijd die nog eens een ruime 3 seconden trager was eindigden zij op een knappe derde plaats. 

Net naast het podium klasseerde Nell Schepens zich met Irina Van t Schriek (Cicero Van Paemel Z) op de vierde plaats, gevolgd door Lisa Ceunen die met Cabriz van het Ringboomhof Z (Calvados Z) één springfout maakte in de barrage.

Uitslag Amazones FINALE Beker van Limburg 

Natacha Livemont en Sylvie Morrier op één in 1.20m proef

Op zondag stonden er ook twee 1.20m proeven op het programma. Eentje in de voormiddag, en eentje in de namiddag.

In de voormiddag ging de winst naar Natacha Livemont op de rug van Top Boy de la Marchette (Taquin de l Extase). Joris Geenen eindigde met Arezzo van het Simsehof Z (Asca Z) op een tweede plaats, 1 seconde voor Schalini Deroo en Key To Succes Mi Amor (Winningmood Van De Arenberg). Jef Janssens viel met Jezuiet Van De Kwade Heyde (Cavaggio Vd Holstenhoeve) net buiten de top drie, gevolgd door Femke Jansen en Dieu merci van t Meulenhof (Bamako de muze) op vijf.

De overwinning in de namiddag ging naar Sylvie Morrier met onder het zadel Creool (Copin van de Broy). Op twee finishte Mike Van Olst op Como Du Cache Pot Z (Comme Il Faut), een halve seconde voor Kyara Geyskens en Kannin van Kerkom Z (Kannan). Laura Stotzem stuurde No Limit Van Rocherath (Nonstop) naar een vierde plaats, gevolgd door de Fransman Boris Pouilly op de rug van Vagabond of Picobello Z (Vagabond de la Pomme).

Uitslag 1.20m VM

Uitslag 1.20m NM

Ook in 1.15m proef scoorden Natacha Livemont en Sylvie Morrier al

Nog op zondag vonden er twee 1.15m proeven plaats. In de voormiddag ging ook hier de winst al naar Natacha Livemont, daar nog in het zadel van Chadidazia de la Noble Haie (Didas de L Esperance). Ze eindigde net 80 honderdsten voor Caitlin Liefsoens en Elvinica CL Z (Elvis Ter Putte Z). Op plaats drie en vier plaatste Alexander Liefsoens zich met For Luna CL Z (For Pleasure) en Kannika CL Z (Kannan).

In de namiddag 1.15m proef behaalde Tom Moris met Brenda (Casantos) de gouden medaille. Ook hier zette Sylvie Morrier al een knap resultaat neer door I Love You de la Cour D Asse (Cicero van Paemel) naar het zilver te sturen. Laura Stotzem sprong op de rug van Superstar Z (Sebastian 3) naar brons.

Uitslag 1.15m VM

Uitslag 1.15m NM

3x jonge paarden proeven op zaterdag

Op zaterdag werden er manches verreden voor het Beloftecriterium voor jonge paarden, dit voor zowel de 4-, 5-, als 6-jarige talenten.

In de manche voor het kampioenschap van de 4-jarige paarden ging de eerste plaats naar Kyle Cuypers en Domiena van t Buxushof Z (Dominator 2000 Z). De tweede plaats was voor Jasper Doucé in het zadel van Super Sox van T Coseveld Z (Stakkato Gold), voor Kevin Vermeulen en Torento Vh Dingenshof Z (Tornedo FCS). Ook Kelly Cornelis wist zich te plaatsen als vierde met Seabiscuit van de Derkes.

Uitslag 4-jarige paarden

De manche van het Beloftecriterium voor 5-jarige paarden was een 2 fasen proef zonder chrono, waar zeven ruiters zich wisten te plaatsen met een foutloze ronde. De uitslagen hiervan vind je hier

Bij de 6-jarige paarden deed Jasper Doucé het in het zadel van Claire De Lune (Chaleureux) nog beter dan in de 4-jarige proef, en ging hij met de winst aan de haal. Gregory Vos reed na zijn foutloze ronde bij de 5-jarigen opnieuw nul bij de 6-jarigen, en werd hier met Qiana van de Dornehoeve (Cicero Van Paemel Z) tweede. De derde plaats was voor Jorne Schroyen en Qadira Van De Schemmersberg (Nabab de Reve).

Uitslag 6-jarige paarden