Het werd een zeer spannende manche waarbij de top drie steeds een totaalscore van vier strafpunten had verzameld. Daardoor moest er naar de tijd gekeken worden en dat gaf de doorslag voor Valkenswaard United. Marcus Ehning reed met Stargold (v. Stakkato Gold) een foutloze eerste ronde maar in de tweede moesten ze een foutje incasseren. Zijn teamgenoot John Whitaker kon beide omlopen foutloos afleggen met Equine America Unick du Francport (v. Zandor). Hun totale tijd over de twee omlopen was 153,67 seconden en dat bleek de snelste tijd. Zo won het team Valkenswaard United deze GCL-manche.

Jack Whitaker en Mark Mcauley kwamen vandaag aan de start voor Madrid in Motion. Jack zat in het zadel van Equine America Valmy de la Lande (v. Mylord Carthago) en samen konden ze beide omlopen foutloos afleggen. Mcauley en Cap West (v. Chacco Blue) kregen een foutje in de eerste ronde maar bleven mooi foutloos in de tweede. Zij waren iets trager en met een totaaltijd van 157 seconden namen de ruiters van Madrid in Motion de tweede plaats voor hun rekening. 

De Cannes Stars schitterden op de derde plaats. Johnny Pals kreeg met Charley (v. Calido) een foutje in de eerste ronde maar dat maakten ze meteen goed in de tweede omloop. Zijn teamgenoot Jens Baackmann liet met Nomanee (v. Non Stop) alle balken in de lepels en zorgde zo voor twee foutloze rondes. Het team was slecht zeven (!) honderdsten trager dan de nummers twee en zo eindigde de Cannes Stars op een mooie derde plaats. 

Jodie Hall Mcateer (Kimosa van het Kritahof) en Harry Charles (Casquo Blue) sprongen voor New York Empire naar de vierde plaats. De Prague Lions eindigden op de vijfde plaats dankzij Anna Kellnerova (Catch Me If You Can Old), Niels Bruynseels (Cristel) en Pieter Devos (MoM's Isaura). 


GCL - individuele klassement + kwalificatie voor de LGCT Grand Prix 

De eerste ronde van de Global Champions League fungeerde ook meteen als kwalificatieproef voor de GP, die straks verreden wordt. Harry Charles won de proef met Casquo Blue (v. Chacco Blue) in een tijd van 74,50 seconden. 

Jordy van Massenhove leverde de beste Belgische prestatie. Met Gaga E D'Augustijn (v. Bustique) was hij slechts ietsje trager en in 76,10 seconden nam hij de tweede plaats voor zijn rekening. Zo kwalificeert hij zich ook meteen voor de GP. 

Maar daar stopte het Belgische succes niet. Pieter Devos zagen we terug op de derde plaats, nu met MoM's Coleraine des Bergeries (v. Canturo). Jack Whitaker reed Equine America de la Lande (v. Mylord Carthago) naar de vierde plaats. De vijfde plaats was opnieuw voor België dankzij Niels Bruynseels en Cristel (v. Diamant de Semilly). Tot slot kon Olivier Philippaerts zich nog op de tiende plaats klasseren met Le Blue Diamond v.T Ruytershof (v. Plot Blue). 


Klik hier voor alle uitslagen.