Laurie Leonard zat in het zadel van de vijfjarige Zangersheide merrie Elite van de Kasteeldreef (v. Emerald van't Ruytershof). Ze vlogen pijlsnel door de barrage en klopten af in een tijd van 35,90 seconden, een tijd die niemand nog kon verbeteren. Sterker nog: het duo slaagde er als enige in de tijd onder de 37 seconden te houden. Daarbij was Elite meteen ook de beste vijfjarige van de proef. 

De zesjarige Elvis Uno Vhr Z (v. Elvis Ter Putte), met Melanie Gelin in het zadel, eindigde op de tweede plaats in 37,57 seconden. Zo was de Zangersheide ruin meteen ook de beste zesjarige van de rubriek. Nancy Campo en de vijfjarige Ramira de Messitert (v. Hocus Pocus) vervolledigden de top vijf. 

Lennert Korsten kon zich nog op de zesde plaats klasseren met Charlotte 123 Z (v. Casallo Z). Met Reflex van't Roosakker (v. Kassander van't Roosakker) zagen we hem nog terug op de twaalfde plaats. Melanie Gelin reed  haar andere paard King Of Panama Hero Z (v. Kassander van'T Roosakker) nog naar de zevende plaats. Tot slot kon ook Thibault Vermeulen zich nog op de tiende plaats klasseren met Quibus vd Bisschop (v. Vigo d'Arsouilles). 

CSI1* - 1m40 Grand Prix 

De 1* GP werd gewonnen door Frankrijk. Julien Epaillard kon met Edesa's Djud Box (v. Diarado) de razendsnelle tijd van 35,92 seconden neerzetten. Ciaran Dreeling (Hercules) en Angelica Augustsson Zanotelli (Chadora Lady) vervolledigden de top drie. 

Andres Vereecke zorgde voor de beste Belgische prestatie. Hij sprong met Halima van het Bonte Hof Z (v. Hos d'O) naar de vijfde plaats na een dubbel foutloze omloop. 


CSI1* - 1m25 

In de 1m25-rubriek moest Thibault Vermeulen de Nederlandse Jennifer Munsterhuis voorlaten. Zij won de proef met de KWPN-merrie Pebble Beach (v. Arezzo VDL) in een tijd van 58,92 seconden. Dat was bijna vier seconden sneller dan onze landgenoot Thibault Vermeulen, die Heart of Nabab (v. Nabab de Reve) naar de tweede plaats reed in 62,36 seconden. De derde plaats was opnieuw voor Nederland dankzij Arne van Heel en King van de Toogwijk (v. Triomphe de Muze). 

Op vier zagen we Nancy Campo (Pavosko de Messitert) én Melanie Gelin ( Cayeto Z). Beide amazones hadden exact dezelfde tijd neergezet. 

 CSI1* - 1m15 

Julie Somers won de 1m15-reeks met Queen Fleur C (v. Vigo d'Arsouilles) in een tijd van 35,93 seconden. Zo bleef ze haar landgenoot Laurie Leonard voor, die tweede werd met Quintess van de Wijnberg (v. Diamant de Semilly). 


Klik hier voor alle uitslagen.