Na de finales van de jonge paarden werden er vandaag ook de troosting rubrieken afgewerkt. Bij de troosting voor de vijfjarige paarden was het Dries Dekkers met D&J Idefix (v. D&J Havana) die voor een Belgische overwinning wist te zorgen. Het duo zette de winnende tijd neer van 26,89 seconden. Hiermee waren ze de twee thuisruiters te snel af. Marta Garat Macias en Nasa del Amor (v. Santiago Combronero Alvarez) snelden naar een tweede plaats in 29,83 seconden. Het podium werd vervolledigd door Carla Mateu Rapinat met Sandra de la Marchette Z (v. Sandro Boy) en een tijd van 31,47 seconden. 

Kevin Gielen (Messi Z) zorgde voor nog een Belgische vierde plaats en verwees hiermee de Britse Mackenzie Ray (Toblerone OS) naar de vijfde plaats. 

Dries Dekkers (D&J Obelix) mocht ook rekenen op een mooie twaalfde plaats in deze troosting. 

Vervolgens vond er ook troosting voor de zesjarige paarden plaats. Daar kon onze landgenoot Jordy van Massenhove met de BWP'er Querido Blue AC/WB (v. Jaguar van Paemel) het Belgische volkslied laten weerklinken. Met een straffe tijd van 64,17 seconden liet hij Adam Sparlund Olesen en Abba (v. Bogegardens Apollo) ver achter zich. Zij reden in 68,59 seconden naar een tweede plaats. Scott Dollemore en Chac Boy's Centura PS (v. Exelero 2) volgden op de derde plek met een tijd van 69,91 seconden. 

Ook hier was er een Belgische vierde plaats en daar kon Manuel Thiry (Daylight EM Z) voor zorgen. 

Klik hier voor de resultaten.