Lavallino beschikt over een uitzonderlijke overgrootmoeder, want die heet Suehne en bracht al de paarden Nobless M (Pius Schwizer), Fleur (Michael Whitaker) en de Holsteinse hengst Come On. Ook Lavallino’s moeder Senorita heeft een halfbroer,Stauffenberg (Sir Shostakovich xx) die een dekbrevet kreeg in Holstein. Lavallino ter Klomp is geboren bij Tom Nelissen en werd via de veulenveiling in De Warre als veulen verkocht aan Ben Thiry.

Met Frederic Vernaet in het zadel wist de hengst meerdere malen in de spotlights te springen. Zo sprongen de twee afgelopen jaar nog naar een vijfde plaats in CSI2* Grand Prix van Lier. Lavallino is Vice-Kampioen van de BWP hengstenkeuring van 2014, sprong zo'n vijfmaal foutloos in de PAVO hengstencompetitie in 2015 en nam genoegen met een vijfde plaats in de CSIYH1* finale voor vijfjarige paarden in Lier. 

"Wij wensen onze 'golden boy' Lavallino Ter Klomp het allerbeste met zijn nieuwe eigenaars en ruiter. We zullen zijn perfecte karakter nooit vergeten, hij is echt een zeer speciale hengst. Maak ons trots", aldus T&L. 


Bron: Facebook T&L Sporthorses and Stallions