Een moeilijk en technisch parcours leidde tot heel wat opgaves in de Grote Prijs van Gent... Toch slaagden tien ruiters erin hun paarden foutloos doorheen het 1.45m hoge parcours te rijden. Mathieu Bourdeaud'hui mocht de spits afbijten in de barrage. Op Oscar The Homage (v. Quint vh Maarlo Z) zette hij meteen de toon en reed foutloos in 37,02. 

Als tweede zagen we Vincent Geerink de piste betreden met Fifty Fifty (v. VDL Zirocco Blue). Het Nederlandse duo kwam dicht in de buurt van de te kloppen tijd maar werd twee springfouten aangerekend. De Ier Jason Foley kon als derde combinatie aan de start de tijd van Bourdeaud'hui verscherpen en reed Rockwell RC (v. Kannan) in 34,30 over de finish. Er was een nieuwe leider. 

Jens Vandenberk zat op Faldiano (v. Heartbreaker) en reed een flitsende ronde met uiteindelijk 35,01 op de klok en een voorlopig tweede plaats. De Duitse Zoe Osterhoff vulde het lijstje van foutloze combinaties verder aan en kwam zonder fouten over de eindmeet op Jaguar King WD (v. VDL Zirroco Blue). 

De top drie veranderde weer na Remco Been's optreden met Bridgetown Z (v. Big Star Jr KZ) die hen een voorlopige tweede plaats opleverde. De Ier Conor Drain kreeg een springfout aangerekend op Imagine (v. Cassini Gold).

Even leek Niels Bruynseels er een Belgisch feest van te kunnen maken. Op Diornella-d (v. Diamant de Semilly) reed de Belg een snelle ronde en ging in volle vaart richting de laatste oxer. Maar daar viel de balk alsnog uit de lepels, het mocht niet zijn. Lokale ruiter Jan Claeys legde bijna een identiek parcours af maar ook voor hem en Judy van de Beekhoek (v. Wandor van de Mispelaere) deed de laatste oxer hen de das om... 

Als laatste ging Eric van der Vleuten het loodzware parcours te lijf op Dreamland (v. Sunday de Riverland). Helaas kon het ook voor hen niet zijn, het duo eindigde met een spring- en twee tijdsfouten op negen. 

Geen Belgische overwinning, wel twee Belgen knap foutloos en een plek in de top vijf! 

Volledige uitslag


TOP VIJF 
  1. Jason Foley - Rockwell RC (v. Kannan)
  2. Remco Been - Bridgetown Z (v. Big Star Jr KZ)
  3. Jens Vandenberk - Faldiano (v. Heartbreaker)
  4. Mathieu Bourdeaud'hui - Oscar The Homage (v. Quint vh Maarlo Z)
  5. Zoe Osterhoff - Jaguar King WD (v. VDL Zirocco Blue)