In de Grand Prix, gesponsord door Jumpr App bleven vijf combinaties dubbel foutloos. McLain Ward en zijn Casall-zoon waren daarbij ongeveer een seconde sneller dan Darragh Kenny met onder het zadel Volnay du Boisdeville (Winningmood). In het zadel van de 10-jarige Landon (Comilfo Plus) vervolledigde Kent Farrington het Grand Prix podium.

Landon werd geboren als Crack de Nyze Z. De Zangersheide-ruin komt uit de fokkerij van Danny en Jens Nijs. Het paar werd opgevolgd door Natalie Dean die met Acota M (Toulon), voor bleef op de Nederlandse springruiter, Lars Kersten en zijn Emmerton (Silvio I).

Eveneens in de barrage sprong Nicola Philippaerts naar de negende plaats. Philippaerts noteerde 4 punten met zijn Katanga vh Dingeshof (Cardento) en bleef zo landgenoot Jos Verlooy voor. Met één tijdsfout in de basis volgde Verlooy op de tiende plaats in het zadel van Igor (Emerald).

Emilie Conter schittert op het podium

Eerder sprong Emilie Conter op het 1.40m podium met haar vertrouwde Clochard. De Belgische plaatste zich op de derde trede van het podium in deze rubriek rechtstreeks op tijd.

Uitslag 1.60m Grand Prix