De eerste combinatie in de piste was Hadar Cats op de Zangersheide gefokte Lordanos Junior (v. Lordanos). Het duo startte sterk maar midden hun barrage sprong de hengst een balk af. Wout-Jan van der Schans kwam als tweede aan de start op AS Eden (v. For Fashion). Een grote afstand op de eerste oxer zorgde voor een balk en ook zij eindigden met vier strafpunten. Ook voor Niklas Betz en Gylord Carthago BH (v. Mylord Carthago) mocht het niet zijn en werd er een springfout aangerekend. 

Jeroen Appelen kwam de Belgische eer verdedigen op Nando Vd Bisschop (v. Untouchable). De witte ruin tikte ook een balk uit de lepels en kwam voorlopig op een tweede plaats te staan dankzij hun snelle tijd. Na Appelen was het de beurt aan Evelyne Putters. Op Mi Amor van't Eigenlo (v. Diamant de Semilly) was de amazone vastberaden om de eerste foutloze omloop te rijden maar een korte bocht richting de tweede dubbelsprong stak daar een stokje voor... Ook zij eindigden met vier strafpunten maar waren snel genoeg voor een voorlopige eerste plaats.

Mathias Hazebroek reed op Cointreau vd Wouwerse Velden Z (v. Cupido vd Hoefslag Z) de eerste foutloze ronde! Het duo nam de leiderspositie met 39,32 op de klok. Jana Fink had de BWP merrie Ona vd Brouwershoeve (v. Clarimo) onder het zadel en dook onder Hazebroek's tijd. Met de chrono op 38,86 hadden we een nieuw leidersduo. 

Maurice van Roosbroeck kon Emir du Coeur des Collines Z (v. Elvis ter Putte) ook niet foutloos houden. Daarna volgde Efe Siyahi op Calvino 16. Het duo sprong zonder fouten rond maar kon niet tippen aan Fink's tijd en kwam met een tijd van 39,08 op twee te staan. 

Omer Karaevli ging voor korte bochten en een hoge snelheid op Istinov (v. Ustinov) maar kreeg ook een springfout aangerekend. Maikel van der Vleuten mocht met de BWP'er Kamara van 't Heike (v. Epleaser van 't Heike) als laatste aan de start. De schimmelmerrie was onder de Nederlander op geen fout te betrappen en het duo deed wat van hen verwacht werd - ze snoepten de winst af. 

Zo was er in de top drie toch wat Belgische representatie met twee BWP'ers in de top drie! 

Volledige uitslag


TOP VIJF

  1. Maikel van der Vleuten - Kamara van 't Heike (v. Epleaser van T Heike)
  2. Jana Fink - Ona vd Brouwershoeve (v. Clarimo)
  3. Efe Siyahi - Calvino 16 (v. Castelan II)
  4. Mathias Hazebroek - Cointreau vd Wouwerse Velden Z (v. Cupido vd Hoefslag Z) 
  5. Evelyne Putters - Mi Amor van 't Eigenlo (v. Diamant de Semilly).