Het paar dook als enige onder de 27 seconden chrono. Samen met de zesjarige zoon van Echo Van 't Spieveld snelde Decroix met ruim één seconde voorsprong naar de winst voorop Tom Schewe met de AES-hengst, Le Deux Dmh (Balpar de Trebox Z). Charlotte Strypsteen volgde op de derde en vierde plaats.

De Franse amazone vervolledigde het podium in het zadel van de BWP-merrie, Quintana Van Dorperheide (H&M Chilli Willi) en volgde met Uniqful MW (Uncanto Di Villagana). De in-België-wonende, Sofia Westborg werkte de top vijf af met de Zangersheide-hengst, Double Fun Mariënshof (Don't Touch Tiji Hero).

Belgen moeten Brits duo voor zich dulden

Bij de zeven-en achtjarigen moesten de Belgische deelnemers de meerdere erkennen in Kerstin Deakin met de 8-jarige dochter van Cornettino Ask, Qlicious. Het Brits duo bleef nipt voor op Nico Baerts met de Kannan-merrie, Kayenne Z. Voor eigen publiek volgde Christophe Vanderhasselt met onder het zadel de achtjarige Thunatellie Z (Thunder vd Zuuthoeve).

Het paar werd opgevolgd door Patrick Jonkmans met Pip van het Langwater (Kannan) op vier en Maximilian Lill met Olina van de Noordheuvel (Starpower) op vijf.

Jonkmans won eerder al de CSI1* 1.30m rubriek met onder het zadel zijn 14-jarige I Bay van het Langwater (Wiensender). De combinatie bleef in deze rubriek nipt voor op Wim Vinckx met O-Jewels Golden Girl (Comme Il Faut) en Efe Siyahi met Lacasino (Lordanos).

Alle resultaten