Val Sheehan komt oorspronkelijk uit Kanturk in Co Cork, maar woont nu in Kent, waar hij ook dient als mede-master van de East Kent Hunt. Zijn overwinning behaalde hij op de achtjarige Red Dove.

“Ze is geweldig om op te zitten,” zei hij. “We hebben haar sinds ze twee jaar oud was en hebben het tot nu toe heel rustig aan gedaan, maar ik denk echt dat ze nu tot haar recht begint te komen. Maar zelfs als jong paard was ze bijzonder. Ze heeft een enorme schare fans – iedereen houdt van Audrey!”

Val, wiens linkerbeen acht jaar geleden werd geamputeerd na een rijongeluk, waardeert ook het rijgemak van de cob als een van haar beste eigenschappen.

“Ik moest opnieuw leren rijden, maar ze is heel vergevingsgezind,” zei hij. “Maar we moeten ervoor zorgen dat ze goed rijdt en ook goed presteert voor de rijrechter, en dat is een kunst op zich. Maar ze wil het werk doen, en ze glimlacht altijd door het hoofdstel heen.”

Haar lichte tred maakt 'Audrey' ook bijzonder aantrekkelijk.

“Ze beweegt gewoon licht over de grond in al haar gangen. Ze raakt de grond niet zwaar; ze gaat over in galop en beweegt gewoon heel licht en luchtig voor een zware cob. Ze is gewoon fantastisch over de grond – je zou de hele dag met haar willen jagen, zoals ze beoordeeld zouden moeten worden,” zei Val.

Voor de zeer ervaren fokker van cobs is het behalen van een grote overwinning in de hoofdarena vandaag bijzonder ontroerend na zijn herstel van een blessure die zijn carrière had kunnen beëindigen.

“Om in de hoofdring te rijden, om kampioen te worden – voor iemand met één been, nou, je kunt je niet voorstellen dat je het ooit kunt doen, maar alles is mogelijk, nietwaar?”

bron: Persbericht Hickstead