Het sportieve hoogtepunt in december was veruit het prestigieuze CHI Genève, de derde wedstrijd van de Rolex Grand Slam of Show Jumping. Hier wisten Henrik Von Eckermann en BWP icoon King Edward de overwinning in de Rolex Top Ten op te eisen, gevolgd door Gilles Thomas die als vierde schitterde tijdens de prijsuitreiking van de felbegeerde Rolex Grand Prix. Tijdens dit iconische concours werd ook het 15-jarige kampioenspaard Clooney 51 van Martin Fuchs nog een laatste keer gehuldigd.

Daarnaast vonden we topsport op de Wereldbeker etappe van La Coruna, en Londen. De laatste wereldbeker manche van het jaar vindt volgende week plaats tijdens de Kerstjumping in MechelenOp de P.S.I.-veiling in Ankum werd deze maand opnieuw een veilingrecord gebroken met de sensationele topprijs van maar liefst 4,0 miljoen euro voor de zesjarige ChyazintVerder namen het GP-paard Hester van Lucy Deslauriers, en Hilfiger van de Olmenhoeve van Emily Moffitt deze maand afscheid van de topsport.

Jérôme Guery, Gilles Thomas en Laurence Vanommeslaghe sloten het jaar af als beste Belgen in de Longines Wereldranking. King Edward werd uitgeroepen tot Landbouwleven Paard van het Jaar, en België werd beloond als beste land van het 2022 Nations Cup seizoen. De Belgische paardensport viel tijdens de uitreiking van de Team Belgium awards rijkelijk in de prijzen, met onder andere Jérôme Guery als Mannelijke Atleet van het Jaar, en de Belgische Springduivels als Team van het Jaar.

De paardenhemel verwelkomde deze maand ook enkele nieuwe sterren. Anky Van Grunsven moest afscheid nemen van haar 28-jarige Grand Prix-paard en beste vriend, Salinero. Ook Robert Whitaker verloor zijn GP-paard, Catwalk IV, enkele dagen nadat ook Catwalks vader, Colman, was overleden. Verder moest ook Janne Friederike Meyer-Zimmermann haar pas 13-jarige toppaard Büttner's Minimax laten gaan. De hippische wereld verloor de Pater familias van DW-Stables, Ghislain De Wit.

Bron: Equnews