Hij heeft op de mooiste arena's ter wereld gestaan, maar een laatste afscheid ontbreekt. Clooney, die een van de meest indrukwekkende lijst awards van het afgelopen decennium heeft, neemt op zondag 11 december, voorafgaand aan de Rolex Grand Prix, afscheid in het CHI Genève.

Europees kampioen, vice-wereldkampioen, 2e in de wereldbekerfinale en winnaar van de Grote Prijzen van Genève, Zürich, Basel en Lyon. Clooney 51 heeft een indrukwekkend palmares. Met Martin Fuchs is deze zoon van Cornet Obolensky, in eigendom van Luigi Baleri, op de mooiste arena's ter wereld geweest, waaronder tweemaal die van de Olympische Spelen (Rio 2016 en Tokyo 2021). En in Palexpo behaalde hij één van zijn grootste successen door in 2019 de Rolex Grand Prix te winnen.

In augustus 2021, net terug uit Tokio, kwam Clooney 51 ten val en brak zijn schouder. Hoewel hij geholpen werd en nu van een rustig pensioen geniet, kwam er een abrupt einde aan zijn sportcarrière.

Wat ontbreekt aan deze carrière is een laatste ronde om afscheid te nemen van zijn vele fans. En het is logisch dat het Fuchs Team dat in Genève wil doen. De afscheidsceremonie van Clooney zal plaatsvinden op zondag 11 december om 14.00 uur voor de start van de Rolex Grand Prix.

" Clooney is het paard van mijn leven, een buitengewoon wezen. Hij heeft me zoveel gegeven en met hem heb ik mijn grootste successen behaald. Zijn ongeluk was een vreselijke beproeving voor hem en voor mijn hele team, maar hij heeft bewezen dat hij een sterk karakter heeft. Vandaag is hij gezond en hij verdient een ceremonie die zijn fantastische carrière en het genie dat hij is weerspiegelt. Genève lag voor de hand, omdat we hier een van onze mooiste momenten beleefden toen we de Rolex Grand Prix wonnen. Ik kijk erg uit naar dit afscheid, dat zeer emotioneel belooft te worden en waarbij ik omringd zal zijn door het grote publiek van Genève, mijn familie, mijn team en mijn vrienden. " aldus Martin Fuchs.