Skip to content

Copyright

Doem, Cobbaut en Pieters vooraan in CSI2* Grand Prix Duinkerke

In Duinkerke werd een internationaal CSI2* weekend zonet afgesloten met de Grand Prix van de CSI2* competitie. De combinaties kregen een pittig basisparcours voorgeschoteld: slechts vier van hen slaagden erin om door te stoten naar de barrage. In die barrage zorgde Bejamin Hedin voor een Franse overwinning. Hij kon in het zadel van Dark Lady Du Val Du Geer (v. Toulon) een foutloze barrage achter zijn naam noteren in 33,95 seconden. Hiermee was hij de afgetekende winnaar.

Thomas O'Brien kwam met Vario 7 (v. Valentino 240) het dichtst in de buurt. De 13-jarige ruin liet alle balken in de lepels en klokte af in 35,41 seconden. Arnaud Doem en Flying Heureka Z (v. For Pleasure) namen de derde plaats mee naar huis.

De snelste tijd kwam van Juliette Faligot. Zij sprong met Arqana de Riverland (v. Cornet Obolensky) onder het zadel een pijlsnelle ronde maar kreeg daarbij één springfout te verduren; Hierdoor moest de Franse amazone vrede nemen met de vierde plaats. Camille Decock en Cadence des Valces (v. Nabab de Reve) eindigden op de vijfde plaats. Zij kregen een springfout in de basisronde maar hun snelle tijd leverde hen dus alsnog een vijfde plek op.

Geoffrey Cobbaut volgde met Virte Z (v. Vingino) op de zesde plaats met één springfout in de basisronde. Laurence Pieters nam met Bam's Girl Z de zevende plek voor haar rekening. Frantz Ducci (C Lena du Grand Champ) kon zich ook in de top tien klasseren.

CSI1* Grand Prix

Eerder vandaag slaagde Mike Lepiemme er ook al in om de CSI1* Grand Prix op zijn naam te schrijven. Deze Grand Prix werd over een hoogte van 1m35 gesprongen en Lepiemme was de beste in een barrage met zes. Zijn 7-jarige Haldeid de la Cologne (v. Quartz Adelheid Z) liet het hout ongemoeid en finishte in 31,93 seconden. Hiermee was hij twee seconden sneller dan de Fransman Gerald Brault die naar de tweede plaats sprong. Hij rekende op Golden Boy (v. Diamant de Semilly) om in 33,93 seconden een foutloze ronde te springen. Clemence Gonzalez en Estonn de Moel (v. Onasixe) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 34,07 seconden.