Skip to content

Copyright

Mathieu Bourdeaud'Hui en Oscar The Homage klasse apart in CSI3* Grand Prix Vejer

Op De Sunshine Tour werd er dit weekend op CSI3* niveau gesprongen. Eerder deze week was de Nations Cup al één van de hoogtepunten van het weekend maar vandaag stonden de zenuwen hoog gespannen voor de Grand Prix. Met hindernissen tot op 1m55 hoog gebouwd, beloofde het alvast een spannende strijd te worden tussen 60 verschillende combinaties. Het basisparcours bleek geen sinecure maar er slaagden toch tien combinaties in om de basisronde zonder spring- of tijdsfouten af te leggen. De overwinning kwam in handen van de jonge Belg Mathieu Bourdeaud'Hui. Hij reed de 10-jarige BWP-hengst Oscar The Homage (v. Quinto vh Maarlo Z) op een indrukwekkende manier door het barrageparcours en stopte de chrono na 38,10 seconden.

Hiermee hield hij een klepper van formaat, Cian O'Connor, op afstand. De Ier reed Bently de Sury (v. Sunday de Riverland) naar de tweede plaats. Het duo deed het eveneens foutloos en stopte de chrono na 38,85 seconden. Nicolas Sers nam de derde plaats voor zijn rekening. Hij stuurde de 10-jarige Kannan zoon Eleven de Riverland foutloos rond en finishte in 39,12 seconden.

Charlotte Leoni werd de beste amazone op de vierde plek. Zij rekende op Miss Marie van't Winnenhof (v. Edjaz van't Merelsnest) om in 40,39 seconden een foutloze ronde te springen. Derin Demirsoy en O-Kannarock (v. Rock'N Roll Semilly) maakten de top vijf compleet.