Skip to content

Copyright

Damien Haelterman naar brons in CSI3* Valencia

In Valencia wordt er al heel de week op CSI3* niveau gesprongen. In de Grand Prix konden de Belgen geen rol van betekenis spelen maar Damien Haelterman is er wel in geslaagd om in het 1m40 een mooie derde plaats te behalen. In deze rubriek met barrage kwamen 69 deelnemers aan de start, zestien van hen slaagden erin om een foutloze ronde achter hun naam te noteren.

De overwinning ging naar de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar. In het zadel van Genaro Paulois (v. Aldo du Plessis) kon hij alle balken in de lepels laten. Het duo stopte de chrono na 37,31 seconden, een tijd die voor geen enkele andere combinatie verbeterd kon worden. Thibault Touron kwam met Vitalhorse Livona Hbc (v. Windhows vh Costersveld) het dichtst in de buurt. Touron stuurde zijn KWPN-merrie foutloos rond en finishte in 38,47 seconden. De beste Belgische prestatie kwam van Damien Haelterman. Hij rekende op de 8-jarige London's Blue Girl PS (v. Carembar de Muze) om in 38,64 seconden een foutloze barrage te springen.

Eduardo Alvarez Aznar nam niet enkel de overwinning maar ook de vierde plaats mee naar huis. Dit keer zadelde hij de BWP-merrie Quevita vd Bisschop (v. Vigo d'Arsouilles) om in 39,22 seconden foutloos naar de finish te springen. Marie Demonte en Gentleman Riverland (v. L'Arc de Triomphe) vervolledigden de top vijf.

Yenthe Schrijvers kon zich met Que Bueno de Hus Z (v. Que Guapo) eveneens klasseren. Het duo kreeg één springfout in de barrage wat hen naar de zevende plek verwees.

CSI3* Grand Prix

In de CSI3* Grand Prix waagden 43 combinaties hun kans. De combinaties kregen een pittig parcours voorgeschoteld en slechts vier combinaties slaagden erin om een foutloze basisronde te springen. In de barrage verzekerde Mariano Martinez Bastida  een Spaanse overwinning. Hij rekende op de Zangersheide ruin Belano vd Wijnhoeve Z (v. Berlin) om in 39,38 seconden naar de finish te springen. Hij was hiermee de enige die de chrono onder de 40 seconden kon houden. Laura Renwick en Enjoy Ck Z (v. Echo van't Spieveld) namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij konden de dubbele nul behouden en finishte in 40,36 seconden. Emanuele Camilli vervolledigde het podium. Hij stuurde Chacareno PS (v. Chacco-Blue) naar de eindmeet in 41,58 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels.

De top vijf werd vervolledigd door James Smith (Eagele Z) en Aurelien Leroy (Arko III).

Klik hier voor alle resultaten

Vorige Vreys en Kenis op het Grand Prix podium in Sentower Park Volgende Doem, Cobbaut en Pieters vooraan in CSI2* Grand Prix Duinkerke