Morgen gaat de internationale wedstrijd in Beervelde van start. Met de deelname van uittredend Olympisch Kampioen Eric Lamaze krijgt het Flanders Horse Event een Olympisch randje. De Kampioen zal er zijn Olympisch paard voor Londen, Derly Chin de Muze, aan de start brengen. Momenteel staat Lamaze opnieuw derde op de FEI Rolex Rankings na de Zweeds Europees kampioen Rolf-Göran Bengtsson en de Fransman Kevin Staut.

Maar liefst 23 landen komen aan de start in het Oost-Vlaamse Beervelde. Nederlands is naast België het sterkst vertegenwoordigd met onder andere Vincent Voorn. Ook Frankrijk stuur een mooi team naar deze driesterrenwedstrijd. Verder zullen ook Duitsland, Amerika, Canada, Groot-Brittannië, Ierland, Argentinië, Azerbeidzjan, Griekenland, Indië, Italië, Japan, Mexico, Zweden, Zwitserland, Turkije, Uruguay en Haïti aan de start komen. In de éénstercompetitie is er ook nog een vertegenwoordiging uit Spanje en Noorwegen.

Naast de Olympische, Europese en Belgische kampioenen zal ook het equteam aan de start komen tijdens deze wedstrijd. Damien Haelterman en Nikolas Matthijs komen er aan de start in de respectievelijke driester -en éénsterwedstrijd. Equnews.be zelf is aanwezig om live verslag uit te brengen...