Het equteam begint geleidelijk vorm te krijgen. Ongeveer één maand geleden bestond het team uit zes leden. Nikolas Matthijs, Damien Haelterman en Bram Van Hulle vormden de internationale kern. Nikolas stuntte onlangs nog op verschillende regionale wedstrijden en zal samen met Damien deelnemen aan de CSI 3* in het Oost-Vlaamse Beervelde. Bram scoorde dan weer op Spaanse bodem waar hij in mei nog een tweede plaats scoorde in de 1m30 proef tijdens het Baskische Kampioenschap. In de Grote Prijs werd Bram er vijfde (zie eerder bericht).

Dorien Theybers en Lisse Dhaese waren de sterke vrouwen die het team  vervolledigden. Dorien debuteerde in begin deze maand op internationaal niveau terwijl Lisse volop aan het werken is met haar jonge dressuurpaarden. Sinds Juli 2012 kent het equteam echter een sterke uitbreiding. Wereldkampioene bij de studenten en een graag gezien gezicht bij de LRV is Leen Geysen. De Diepenbeekse amazone versterkt samen met de Waalse Tiffany Van Halle het vrouwelijk deel van het team. Laurens Meynaerts kreeg dan weer de kans om toe te treden dankzij de publiekswedstrijd die midden juni ten einde liep.

Op zondag 15 Juli werd het team officiëel voorgesteld in de 'Royal Country Riding Club' in Overijse. Dankzij de steun van Emmers Horseshop, Royal Horse Outlet en het kledingmerk Léon zullen de verschillende ruiters in de volgende drie jaar ondersteund worden met niet alleen natura sponsoring maar ook lessen en wedstrijdbegeleidingen. Meer info over het team vind je op de nieuwe website: equteam.be - foto: K. De Pauw - equpics.com