Met het mooie decor van de Brielmeersen is het dit weekend opnieuw tijd voor de traditionele 'Jumping Deinze'. Het Ruiterkomitee Deinze vzw nam op 9 juli de moeilijke beslissing om de jaarlijkse jumping, gepland op 14 en 15 juli, af te gelasten vanwege het slechte weer, waardoor de jumpingpiste onbruikbaar was. Maar dit weekend is het dan zover, de graspiste ligt klaar, de tenten staan op en het deelnemersveld staat te popelen.

Op zaterdag 28 juli begint omstreeks 18 uur de studentenderby. Een nationale studentenproef waarbij de graspiste van Deinze optimaal benut wordt. Traditiegewijs is de sfeer er zeker aanwezig en zal de ambiance verzekerd zijn. Op zondag staat de subregionale wedstrijd op het programma. Startend om 9 uur vinden de verschillende reeksen van 70cm tot en met 1m05 plaats.

Deze editie krijgt echter een speciale aandacht. Jumpingverantwoordelijke Guy Van Eeckhoute doet afstand van zijn voorzitters positie. Guy blijft echter wel lid van het Ruiterkomitee. Jeugdige student Timothy Jacob neemt de fakkel over samen met Tess Minnens.