Voor België zorgde Olivier Philippaerts voor het beste resultaat in de eerste proef van de vijfsterren competitie. In het zadel van H&M Legend of Love (v. Landzauber) bleef Philippaerts foutloos maar had daarbij geen al te snelle tijd, wat hem op 21 liet eindigen. Geen andere Belgische combinaties slaagden erin foutloos te blijven.

Maikel van der Vleuten begon zijn week in Miami alvast goed. In het zadel van Dywis HH (v. Toulon) was de Nederlander goed voor de tweede plaats in de eerste vijfsterren proef. Met slechts 27 seconden verschil moest hij de winst aan Darragh Kenny laten. De Ier won op de rug van Vancouver Dreams (v. Valentino) de rubriek over twee fasen. Op drie kwam de Amerikaanse Natalie Dean met Chadora Lady (v. Chacco-Blue). 

Het slechte weer is echter nog niet gaan liggen waardoor de GCL competitie ook licht gewijzigd wordt. De eerste ronde is afgelast en enkel de tweede zal worden gereden. Het prijzengeld dat niet uitgedeeld wordt, zal in de Grand Prix op zaterdag te winnen zijn. 


Volledige uitslag