In een barrage met tien sprong Olivier Philippaerts, als 61ste gerangschikt in de wereld, naar het zilver met H&M Miro (v. Diamant de Semilly). Niels Bruynseels stond mee op het podium op drie maar moest op het nippertje nog Harrie Smolders voor zich dulden. Bruynseels besloot deze Grote Prijs met Delux Van T&L (v. Toulon) met de vierde plaats terwijl er voor Smolders brons was voor Monaco NOP (v. Cassini II). 

Gilles Thomas en Pieter Devos mistten beide nipt de barrage. Thomas kwam aan de start met Luna van het Dennehof (v. Prince van de Wolfsakker) maar kreeg een springfout aangerekend, net als Devos met de anders quasi altijd foutloze MoM's Toupie de La Roque (v. Kannan). Beide ruiters vielen net buiten de prijzen met hun respectievelijk dertiende en veertiende plaats.

De overwinning werd gegrepen door Jessica Springsteen en de sBs hengst Don Juan van de Donkhoeve (v. Bamako de Muze). De Belgische paarden etaleerden zich in deze rubriek met een vijfde plaats voor de Zangersheide ruin Hello William (v. Waldo van Dungen) onder de Brit Oliver Fletcher.

Resultaten





Foto ©: LGCT