Twaalf combinaties kwamen aan de start in de barrage van de LGCT Grote Prijs van Ierland, waar twee Belgen deel van uitmaakten. Abdel Saïd zorgde voor het beste resultaat in het zadel van Bonne Amie (v. A Big Boy). De tienjarige merrie legde onder de Belg een foutloze basisomloop af waarop Saïd in de barrage alles op alles durfde te zetten. Het duo eindigde met een snelle tijd van 37,27s maar tikte daarbij helaas ook twee balken uit de lepels. Voor hen was er uiteindelijk de zevende plaats. 

Jérôme Guery zagen we ook in actie in de barrage maar was net iets trager op de rug van Floris TN (v. Quality Time TN). De dertienjarige KWPN'er kreeg eveneens twee springfouten aangerekend en had daarbij een tijd van 38,17s. Het duo besloot nog nipt binnen de top tien op de negende plaats.

De eerste foutloze barrage werd afgelegd door Francois Xavier Boudant. De Fransman kon rekenen op Brazyl du Mezel (v. Haloubet de Gorze) om van al het hout af te blijven. De te kloppen tijd werd door hen op 38,15s gezet. De Brit Samuel Hutton deed het ook foutloos in het zadel van Casablanca-H (v. Conteur) maar kon met een tijd van 39,35s niet de koppositie van Boudant overnemen. 

De derde foutloze ronde kwam van Harry Charles met Romeo 88 (v. Contact van de Heffinck). De veertienjarige Zangersheide hengst liet de balken in de lepels liggen en werd door Charles in 38,65s naar de finish gestuurd. Sneller dan landgenoot Hutton dus, maar nog steeds niet sneller dan de Fransman Boudant. 

Als laatste waren het enkel nog de broertjes Allen die in actie moesten komen. De jongste telg, Harry Allen, beet de spits af met Calculatus (v. Cachassini). De negenjarige hengst ging tweemaal in de fout, wat hen de elfde plaats opleverde. Broer Bertram kwam als laatste aan de start. Voor eigen publiek trad hij aan met Pacino Amiro (v. Nc Amiro). Ook zij gingen in de fout en kwamen met vier strafpunten op vier.

Resultaten